Άλλο οι δημοτικές επιχειρήσεις, άλλο ο δήμος;

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του γραφείου τύπου του δημάρχου σχετικά με τις καταγγελίες μας για τα υπέρογκα κρυφά χρέη του δήμου στο ΙΚΑ, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Προκαλεί θυμηδία η προσπάθεια του γραφείου τύπου της παράταξης Πατούλη ‒και όχι φυσικά του Δήμου‒ να πείσει τους Μαρουσιώτες ότι άλλο Δήμος και άλλο Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμός Εργασίας.

Μήπως ξεχνούν ότι αυτά τα νομικά πρόσωπα ιδρύονταν και  οι διοικήσεις τους διορίζονταν κατά πλειοψηφία από την εκάστοτε διοίκηση του Δήμου, του κ. Πατούλη από το 2007 και μετά και του κ. Τζανίκου στο παρελθόν;

Μήπως ξεχνούν ότι μέσω αυτών των μορφωμάτων εξυπηρέτησαν το πελατειακό σύστημα και το όργιο διασπάθισης του δημόσιου χρήματος;

Μήπως ξεχνά ο κ. Πατούλης ότι μέσω του Οργανισμού και των Δημοτικών Επιχειρήσεων έφτασε ο Δήμος παραμονές εκλογών του 2010 να έχει γύρω στους δύο χιλιάδες (2.000) εργαζόμενους;

Τώρα που ήρθε η ώρα της αλήθειας και οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν δεκάδες εκατομμύρια στο ΙΚΑ, έστω και με κούρεμα, καρφώνουν τους συνεργάτες τους που οι ίδιοι είχαν διορίσει, παριστάνοντας τους ανήξερους.

Ακόμα και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τα υπόλοιπα χρέη των υπό εκκαθάριση δημοτικών επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας.

Ειδικά για τα χρέη του Οργανισμού, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας από το 2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους εκκαθαριστές του Οργανισμού, τις παρεμβάσεις μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τον Εισαγγελέα (τα έγγραφα είναι στη διάθεση καθενός) δεν είχαμε πάρει καμία συγκεκριμένη απάντηση.

Τέλος λοιπόν οι συγκαλύψεις, τα ψέματα και τα επικοινωνιακά κόλπα. Όλα στο φως.

Εμείς ούτε τρέμουμε, ούτε φοβόμαστε, ούτε έχουμε εμπάθεια.

Επιλέγουμε πολιτική στάση και αντιμαχόμαστε φανερά και με υπογραφή την αναπαραγωγή σε επίπεδο ΚΕΔΕ της πολιτικής υποταγής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις μνημονιακές και πολιτικάντικες πολιτικές που υπηρέτησε και εξακολουθεί να υπηρετεί ο κ. Πατούλης στην πόλη μας.

Και κάτι τελευταίο: Είναι αντιδημοκρατικό και καταχρηστικό το γραφείο τύπου του Δήμου, που συντηρείται με λεφτά των δημοτών, να έχει μετατραπεί από τον κ. Δήμαρχο σε παραμάγαζο της μονταζιέρας της Ν.Δ με τη δική του ανοχή, αν όχι συγκατάθεση.

Μαρούσι, 19 Οκτώβρη 2014.

  • Users on page

    Now online: 2
    Overall: 252156