Γνήσιος εκπρόσωπος του «Μνημονίου» ο απερχόμενος Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

0 interest in people

 

0 interest in people

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κατ’ ευφημισμό «γραφείο τύπου του Δήμου» και σίγουρα υπαγορεύτηκε από τους επικοινωνιολόγους στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτεται η πλήρης ταύτιση της σημερινής Δημοτικής Αρχής με τις μνημονιακές επιλογές του κόμματος που τη στηρίζει.  

 

Σε μια παραληρηματική ανακοίνωση, εμπλέκονται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι βουλευτές του, τα στελέχη του και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Μαγιάκης, σε έναν αχταρμά, χωρίς να υπάρχει καμιά λογική συνέχεια επιχειρημάτων, με μόνο στόχο να αποσιωπηθούν τεράστιες ευθύνες και παρανομίες της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της καθαριότητας.

 

Στην υπηρέτηση αυτού του στόχου επιστρατεύονται και ψέματα. Πάντα οι εξουσίες όταν νοιώθουν πως καταρρέουν, πανικοβάλλονται. Και όταν πανικοβάλλονται χρησιμοποιούν όλα τα αθέμιτα μέσα που διαθέτουν. Το «σύστημα Πατούλη» βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση. 

 

Η Δημοτική Αρχή Πατούλη χρησιμοποιείται ως ο πρόθυμος λαγός του γνωστού Γερμανού υφυπουργού κ. Φούχτελ, για την ιδιωτικοποίηση των προσοδοφόρων τομέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Είναι αλήθεια πως με πολλούς τρόπους ο τομέας της καθαριότητας υποβαθμίζεται συνειδητά από τη Δημοτική Αρχή Πατούλη. Η μη απόδοση περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι της πόλης στον τομέα της καθαριότητας είναι ένα παράδειγμα. Η χρησιμοποίηση του «μνημονιακού εργαλείου» των ΚΟΙΝωνικών Συνεταιριστικών ΕΠιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) για την εκμετάλλευση της απόγνωσης δεκάδων συμπολιτών μας, με μισθούς πείνας, τη στιγμή που τα στελέχη των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., ημέτεροι του «συστήματος Πατούλη», αμείβονται με χιλιάδες ευρώ, είναι άλλο ένα παράδειγμα.

 

Ως διοίκηση του Δήμου, αν μας εμπιστευτούν οι πολίτες τον προσεχή Μάιο, μεθοδικά, με σχέδιο και με αξίες όπως η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση των οικονομικών, θα απλώσουμε το κοινωνικό δίκτυ υπεράσπισης των συμπολιτών μας, με τη συμμετοχή τους, διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους στο ακέραιο.

 

Κανένας δεν έχει να φοβηθεί από μια διοίκηση που θα μάχεται και θα υπερασπίζεται τα δίκια των συμπολιτών μας με την ενεργή συμμετοχή τους. Κανένας δεν θα επιλέξει τη διοίκηση που το μόνο που ξέρει να κάνει την τελευταία επταετία είναι πολυδάπανες φιέστες προσωπικής προβολής του Δημάρχου και καθιέρωσης του lifestyle ως στάσης ζωής, έργα βιτρίνας, πλήθος ρουσφετιών και άπειρες ανακοινώσεις γεμάτες με χονδροειδή ψέματα και απρεπείς χαρακτηρισμούς.

 

Ψέματα είναι πως η διοίκηση Πατούλη μείωσε τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη κατά 20%. Η αλήθεια είναι πως μιμούμενη τον Χότζα, πρώτα τα αύξησε κατά 80% για τα μικρά νοικοκυριά και μετά τα μείωσε κατά 20%.

 

Ψέματα είναι πως ανανέωσε η ίδια τον εξοπλισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Η αλήθεια είναι πως ακόμα και ο εξοπλισμός που παραχωρήθηκε στο Δήμο από το Υπουργείο υπολειτουργεί και ο υπόλοιπος στόλος παραμένει προβληματικός με τεράστιες ελλείψεις, που εγκυμονούν μάλιστα κινδύνους για τους εργαζόμενους.

 

Ψέματα είναι πως οι εργαζόμενοι εργάζονται σε καλύτερες συνθήκες εργασίας στις νέες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Για τη μελλοντική διοίκησή μας δεν αποτελούν καλύτερες συνθήκες εργασίας αυτές που επικρατούν για παράδειγμα εκεί όπου οι εργαζόμενοι εργάζονται κοντά σε εύφλεκτες ύλες.

 

Ο κ. Πατούλης βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από τις μνημονιακές κομματικές δυνάμεις της Ν.Δ., έχει εντολή να εξασφαλίσει πως ο Δήμος Αμαρουσίου θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά το Δήμο-πιλότο για να περάσει η ιδιωτικοποίηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Επιχειρεί να το αποκρύψει επειδή γνωρίζει πως οι πολίτες, ακόμα και οι παλαιοί ψηφοφόροι της, απηυδισμένοι από την πολιτική της, επιθυμούν να  αποδοκιμάσουν τους εκλεκτούς της στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

 

Επιθυμούν να αναδείξουν και να δοκιμάσουν τις συνεπείς, μαχόμενες, αντιμνημονιακές δυνάμεις που δεν τους υπόσχονται διορισμούς και εργολαβίες. Επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας με αξιοκρατία, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη.

 

Γι’ αυτό, τον Μάιο θα επιλέξουν να αλλάξουν τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Θα επιλέξουν να αλλάξουν εποχή και στο Δήμο και στην πατρίδα.

  • Users on page

    Now online: 3
    Overall: 286338