Ενημερωτική ξενάγηση στην έκθεση κεραμικής

WP_20160117_010
WP_20160117_011
WP_20160117_026
WP_20160117_029

 

Μαρούσι 17/1/16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 17-1-2016 πραγματοποιήθηκε ξενάγηση συμπολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της παράταξης μας στην Πανελλήνια έκθεση κεραμικής Αμαρουσίου (Λ. Κηφισίας 207).

 

Θαυμάσαμε μαζί τα βραβευμένα εκθέματα του 53ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κεραμικής Τέχνης που φέτος τελούσε υπό την αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού, ενώ παράλληλα ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο της ΠΕΚΑ κ. Νικόλαο Βαλλάτο για τις δράσεις των κεραμιστών αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω της υπαγωγής των κτιριακών εγκαταστάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ.

 

Παρά τις διαβουλεύσεις της ΠΕΚΑ με το Δήμο και άλλους φορείς και παρά τις υποσχέσεις και τις παρεμβάσεις του Δήμου, είναι ακόμα θολό το τι πρόκειται να γίνει με τα κτίρια της κεραμικής. Όπως τόνισε ο κ. Βαλλάτος, χρειάζεται πολιτική βούληση για να λυθεί το πρόβλημα και επιτέλους να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις, ώστε ν’ αποτελέσουν συνέχεια της ιστορίας της κεραμικής, που αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Στους χώρους της κεραμικής διοργανώνονται επισκέψεις σχολείων, σεμινάρια αγγειοπλαστικής, εκθέσεις και άλλες πολιτιστικές δράσεις, όμως «δε μπορούμε να κάνουμε σωστό προγραμματισμό όταν δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει» μας είπε ο κ. Βαλλάτος.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε στο ΤΟΛ, σε κλίμα γόνιμης στήριξης προς την Ένωση Κεραμιστών, πήραν το λόγο και αρκετοί από τους παρευρισκόμενους πολίτες με προτάσεις ως προς την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και την ανάδειξή τους σε χώρους πολιτιστικών δράσεων, όχι μόνο τοπικής αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας.

 

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Λευτέρης Μαγιάκης επισήμανε ότι «ο χώρος των κεραμιστών πρέπει να εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών σαν χώρος πολιτισμού και δημιουργίας και όχι σαν άλλο ένα κομμάτι γης προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ».

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Αικ. Ψάλτη, Π. Κούκουζας, Δ. Κουτσουβέλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου Κ.Σηφάκης, αντιπροσωπεία του συλλόγου της Αγ. Φιλοθέης και ο πρόεδρος Ν. Αρβανιτάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΠΝΟΗ Β. Κουτρουμπής, ο Γ.Γραμματέας του συλλόγου Παραδείσου κ. Γ. Αναστασόπουλος και πολλοί συμπολίτες μας.

 

Για το γραφείο τύπου

Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι

 

Ζέτα Πολίτη

699 3438665

[email protected]

  • Users on page

    Now online: 2
    Overall: 253505