Μαρούσι, 12-2-16

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι, με τους συνεχείς βανδαλισμούς των έργων τέχνης που την κοσμούσαν (συνοδεύοντας με τις σχετικές φωτογραφίες).
Για το θέμα αυτό ο επικεφαλής της παράταξής μας, Λ. Μαγιάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
“Καταστράφηκαν από σύγχρονους βανδάλους τα περισσότερα κεραμικά έργα τέχνης ξένων καλλιτεχνών που εκτίθονταν υπαίθρια στην πλατεία Ηρώων από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Δείγμα και αυτό της κοινωνικής και πολιτιστικής κρίσης που μαζί με την οικονομική έχουν καταβαραθρώσει κάθε έννοια σεβασμού στην καλλιτεχνική δημιουργία, την προστασία και υπεράσπιση του δημόσιου χώρου.
Η Δημοτική Αρχή καλείται να ενημερώσει άμεσα την τοπική κοινωνία και να αναλάβει τις προφανείς ευθύνες της που δεν μπόρεσε να διαφυλάξει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας.
Ταυτόχρονα σε συνεργασία με έμπειρους καλλιτέχνες να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις ζημιές και να λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αποτροπή της απαξίωσης του δημόσιου χώρου όχι μόνο από τους βανδάλους αλλά και τα κάθε λογής συμφέροντα που επιθετικά επιχειρούν να τσιμεντοποιήσουν ότι απέμεινε από το δημόσιο χώρο της πόλης μας.”
Για το Γραφείο Τύπου
Ζέτα Πολίτη

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.