Για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Β. ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους οικείους του αδικοχαμένου νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μας προκαλεί τον πιο βαθύ αποτροπιασμό η συμπεριφορά ατόμων που προκάλεσαν με τις πράξεις τους ή την ανοχή τους το θάνατο ενός νέου ανθρώπου με ιδιαίτερες ευαισθησίες.

Ανησυχούμε για τον κοινωνικό εκφασισμό που επικρατεί ιδιαίτερα σε κομμάτι της νεολαίας και καλλιεργείται στα σχολεία, στα γήπεδα, μέσω του διαδικτύου και ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ανησυχούμε επίσης για τον πολιτικό εκφασισμό που καλλιεργείται από τη Χ.Α. και που δυστυχώς η παρουσία γραφείων της στην πόλη μας δεν αντιμετωπίστηκε από τη Δημοτική Αρχή με την αποφασιστικότητα που απαιτείται.

Σαν ελάχιστο χρέος στη μνήμη του Βαγγέλη αλλά και απέναντι σε όλη τη νεολαία της πόλης μας καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα:

‒Θα εξετάσει και θα καταγράψει το φαινόμενο στην πόλη μας

‒Θα συνομιλήσει με ειδικούς και θα διοργανώσει, το συντομότερο δυνατόν, ημερίδα με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, καλώντας την να αναλάβει πρωτοβουλίες στα σχολεία

‒Θα διοργανώσει καμπάνια για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στα φαινόμενα βίας, κοινωνικού και φυλετικού ρατσισμού, ξενοφοβίας.

‒Οι καταγγελίες και η έκφραση συμπαράστασης δεν αρκούν. Ήρθε η ώρα για ανάληψη δράσεων.

 

Μαρούσι, 17 Μαρτίου 2015