Μαρούσι 9/3/16

Διαπαραταξιακή συνάντηση για το προσφυγικό

 

Στις 8-3-2016, αντιπροσωπεία του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Λευτέρη Μαγιάκη, και τις δημοτικές συμβούλους Κατερίνα Ψάλτη και Μαίρη Διακολιού συμμετείχε στη διαπαραταξιακή συνεδρίαση του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης , οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπ. Σταθούλης, Θ. Βελλής, Π. Σαγρής, Θ. Φωτόπουλος, Τ. Σπυρόπουλος, Π. Κόνιαρης, Ελ. Λέκκα, Κ. Ιωάννου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε συναινετικό κλίμα με όλους τους παριστάμενους να αποδέχονται ότι τα αίτια του προσφυγικού προβλήματος είναι ο πόλεμος και η ριζική λύση του είναι ο τερματισμός του και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και σεβασμό. Όλοι ανεξαιρέτως, τόνισαν το πρόβλημα της έλλειψης χρηματοδότησης εξαιτίας του οποίου περιορίζονται οι δυνατότητες αποτελεσματικότητας και συμφώνησαν ότι η διεκδίκηση πόρων είναι μείζον ζήτημα.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης, αναφέρθηκε στη σοβαρότητα και την έκταση του προβλήματος, υπογράμμισε την πίστη του στις δυνατότητες συνεισφοράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπισή του, καιπρότεινε την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών μέσα από επαφές με συλλόγους, πιστοποιημένες ΜΚΟ, τοπικές επιχειρήσεις, εκκλησία, σχολική κοινότητα και συνεργασία με την Περιφέρεια, την ΠΕΔΑ, άλλους ​Δήμους με μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικών υπηρεσιών.

Πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία διαπαραταξιακής συντονιστικής ομάδας στην οποία ως εκπρόσωπο της παράταξης υπέδειξε τη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Ψάλτη.

Τελικά, αποφασίστηκε ότι η διαπαραταξιακή ομάδα -με τη σύνθεσή της στη συνεδρίαση- θα αποτελέσει επίσημη δημοτική επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  θα έχει ως αρμοδιότητα ιδίως τον συντονισμόκοινωνικών ομάδων, θεσμών, πολιτών, χορηγών στις δράσεις αλληλεγγύης, την ενημέρωση των πολιτών προς τον σκοπό την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας  που μπορεί να υπάρξει  και το προσκλητήριο σε εθελοντές για την υλοποίηση δράσεων του Δήμου.

 

Για το γραφείο τύπου

Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι

 

Ζέτα Πολίτη

699 3438665

[email protected]


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.