[dc]M[/dc]αρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες,

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο πήραμε την πρωτοβουλία να ενωθούμε για να διεκδικήσουμε, με τη δική σας ψήφο, τη δημοτική αρχή της πόλης μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2014.

Στις συνθήκες της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα και η πόλη μας κρίναμε πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραμένει ο καθένας από εμάς οχυρωμένος πίσω από τις ιδεολογικές – πολιτικές του πεποιθήσεις ή και κομματικές εντάξεις. Απευθυνόμαστε σε εσάς τους συμπολίτες μας που γνωρίζετε τη στάση ζωής μας, το κοινωνικό μας έργο, την εντιμότητά μας, την ανιδιοτέλεια μας, την απόλυτη ανεξαρτησία μας από κάθε είδους διαπλοκή με μεγάλα ή μικρά οικονομικά συμφέροντα. Έχουμε γνώση, εμπειρία και αφοσίωση στην αυτοδιοίκηση και σας καλούμε να συμμετέχετε και εσείς σε αυτό το ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Επιθυμούμε να συνενώσουμε τις άφθαρτες δυνάμεις που δεν έχουν εμπλακεί στα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής του δήμου Αμαρουσίου.

Θέλουμε μια δημοτική αρχή που να εξυπηρετεί πρώτα από όλα τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών της πόλης μας και να εκφράζει τις ηθικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες τους. Δημοκρατία, αλληλεγγύη, ισότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός στη διαφορετικότητα, αγώνας κατά του φασισμού και του ρατσισμού, διαφάνεια, μάχη κατά της διαφθοράς, αγωνιστικότητα, συλλογικότητα, δημιουργικότητα, είναι το αδιαπραγμάτευτο αξιακό μας σύστημα.

Αποτελεί πολιτική μας επιλογή και δέσμευση ότι θα αγωνιστούμε και μέσα από τα συλλογικά  όργανα της αυτοδιοίκησης για να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που έχει φέρει την κοινωνία στην κατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης και έχει υποβαθμίσει τους  δήμους, ένα από τα τρία βάθρα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, σε απλή δημόσια υπηρεσία, παράρτημα του υπουργείου εσωτερικών και της Τρόικα.

Για να αλλαχθεί ο αναποτελεσματικός, γραφειοκρατικός και υπερσυγκεντρωτικός «Καλλικράτης».  Αγωνιζόμαστε για ένα άλλο νόμο που θα θεμελιώσει  μια τοπική αυτοδιοίκηση ανεξάρτητο θεσμό του συστήματος διοίκησης της πατρίδας μας, δημοκρατικό, με κατοχυρωμένο το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του, με συμμετοχή των πολιτών, απαλλαγμένο από τη διαπλοκή και τη διαφθορά, με εξασφαλισμένους τους συνταγματικά κατοχυρωμένους οικονομικούς πόρους από το κράτος, στήριγμα της τοπικής ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αγαπητοί συμπολίτες σας καλούμε όλους μαζί να συνδιαμορφώσουμε το εκλογικό μας πρόγραμμα  και το ψηφοδέλτιο της νίκης, συλλογικά, μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, με πλήρη σεβασμό όλων των απόψεων, χωρίς αποκλεισμούς και ανώφελους ηγεμονισμούς ή  παραγοντισμούς.

ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 1. Αγγέλου Βαγγέλης  (μηχανολόγος μηχανικός)
 2. Αδαμόπουλος Θέμης (δασολόγος – μέλος Δ.Σ. «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»)
 3. Αρετάκης Παναγιώτης (ελεύθερος επαγγελματίας)
 4. Γιαννακάκος Ηλίας (γιατρός παθολόγος – δημοτικός σύμβουλος)
 5. Γιαννόπουλος Γιάννος (πολιτικός μηχανικός)
 6. Γιούργος Μανώλης (ηθοποιός – «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»)
 7. Δαμιανός Πέτρος (διευθυντής σχολείου φυλακών Αυλώνας)
 8. Καλομοίρης Μανώλης (έμπορος βιβλίων)
 9. Καρούσος Νίκος (πολιτικός μηχανικός)
 10. Κάτσικα Πίτσα (ηθοποιός)
 11. Κατσούλα Έφη (λογίστρια)
 12. Κιτσάκη Χριστίνα (καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου)
 13. Κιούση Σμαρώ (αρχιτέκτων μηχανικός – πρόεδρος Δ.Σ. Εργατικών Πολυκατοικιών)
 14. Κούκουζας Πέτρος (τεχνολόγος γεωπόνος – δημοτικός σύμβουλος)
 15. Κουρλαμπάς Χρήστος (χειρουργός ουρολόγος)
 16. Μαγιάκης Λευτέρης (μηχανολόγος μηχανικός – δημοτικός σύμβουλος)
 17. Μπιρμπίλης Δημήτρης (συνταξιούχος)
 18. Μπούρας Βασίλης (σύμβουλος επιχειρήσεων – πρόεδρος Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου)
 19. Νιχωρίτη Έφη (ηθοποιός – σκηνοθέτης – «ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ»)
 20. Παπαευθυμίου Δημήτρης (ψυχολόγος)
 21. Ποντικόπουλος Κώστας (αρχιτέκτων μηχανικός – συγγραφέας)
 22. Σακελλάρης Κυριάκος (τεχνολόγος μηχανικός, μέλος Δ.Σ. συλλόγου γονέων 5ου γυμνασίου)
 23. Σαμιακός Σπύρος (συνταξιούχος εκπαιδευτικός)
 24. Σκουμπούρης Κώστας (ελεύθερος επαγγελματίας)
 25. Σταυριδόπουλος Θρασύβουλος (απόστρατος υποναύαρχος Λ.Σ. – γ.γ. συλλόγου γονέων 4ου γυμνάσιου)
 26. Στεφόπουλος Αντρέας (χειρουργός – ορθοπαιδικός)