Η παράταξη μας προβάλλει πλέον σαν η μόνη  δύναμη που μαζί με τους δημότες μπορεί να φέρει την ανατροπή του κατεστημένου στο Μαρούσι

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Τετάρτη 22-5-2019 με πολύ μεγάλη επιτυχία και σε πολύ θερμό κλίμα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.

Την συγκέντρωση προλόγισε ο ομότιμος καθηγητής της Παντείου και σκηνοθέτης Γιάγκος Ανδρεάδης με θέμα ‘Μαρούσι και  Πολιτισμός’.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης έκανε την προεκλογική ομιλία.

Ευχαρίστησε τους υποψηφίους του συνδυασμού και όλους τους φίλους και φίλες της παράταξης που για μια ακόμα φορά του έκαναν την τιμή να είναι επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος.

Έκφρασε προς όλους τους παριστάμενους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και κινήσεων που στηρίζουν το συνδυασμό τη βαθιά του ικανοποίηση για το σεβασμό που δείχνουν στην αυτονομία και ανεξαρτησία της παράταξης.

Το ψηφοδέλτιο  απαρτίζεται από πολίτες  διαφόρων πολιτικών και ιδεολογικών προελεύσεων.

Συμμετέχουν  επίσης και δύο αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Το ΕΝΙΑΙΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΝΑΜ) και ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ

Όπως τόνισε «αυτή η ενότητα είναι και το μεγαλύτερο κέρδος σε αυτή την προσπάθεια. Που θα μας επιτρέψει να αρθρώσουμε τεκμηριωμένο λόγο και δράση για τα προβλήματα. Να αναδείξουμε το ρόλο του δημότη.

Σε αντιπαράθεση με την παραγοντοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης

που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι στο Μαρούσι.

Αναφέρθηκε στις αξίες που υπηρέτησε η παράταξη σαν μείζων μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις κυριότερες ενέργειές της για την επίλυση των τοπικών και λαϊκών προβλημάτων επισημαίνοντας «Αποδείξαμε με τις παρεμβάσεις μας ότι γνωρίζουμε σε βάθος τα προβλήματα της πόλης και έχουμε ρεαλιστικές προτάσεις».

Τόνισε πως ο Κλεισθένης1 κατοχυρώνει ακόμα περισσότερο τη μνημονιακή εποπτεία και το δημαρχοκεντρισμό,  παρά το ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι θετικό μέτρο.

«Αγωνιστήκαμε χωρίς να υποκύψουμε ή να εξυπηρετήσουμε προσωπικά, επιχειρηματικά ή κομματικά συμφέροντα» είπε αναφερόμενος στις θέσεις της παράταξης για τη μεταφορά στο Υπερταμείο δημόσιων εκτάσεων, της Κεραμικής, του ΟΑΚΑ, των ΧΕΥ και τελευταία τη σχεδιαζόμενη μεταφορά στο Μαρούσι του Καζίνο της Πάρνηθας. Επισήμανε επίσης και τη στάση της παράταξης απέναντι στα προβλήματα των εργαζόμενων του Δήμου και τους Πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας.

«Για όλους αυτούς τους λόγους  κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των  τοπικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών φορέων και σωματείων της πόλης μας»

Αναφερόμενος στους συνυποψηφίους του Δημάρχους είπε ότι οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν πολλά πράγματα από τις έξι συστημικές παρατάξεις, αυτές δηλαδή που άσκησαν διοίκηση μέχρι σήμερα.

Χαρακτήρισε τις προσπάθειές τους «Μάταιο κόπο γιατί οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούνε υποσχέσεις και στο τέλος να μην αλλάζει τίποτα προς όφελός τους». Αντίθετα η ψήφος στην «ΕΝΟΤΗΤΑ» θα σημάνει ουσιαστική αλλαγή πολιτικής στο Δήμο και όχι απλά μια εναλλαγή προσώπων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σύγχρονο ρόλο των Δήμων στη σημερινή μνημονιακή πραγματικότητα λέγοντας ότι οι Δήμοι οφείλουν να είναι διεκδικητικοί απέναντι σε οποιαδήποτε Κυβέρνηση για να αρθούν οι μνημονιακές περικοπές σε οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. Οι κρατικές επιχορηγήσεις δεν μπορούν να υποκατασταθούν ούτε με τοπική φορολογία ούτε με ανταποδοτικότητα.

Τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων δεν πρέπει να διαχειρίζονται από την ΑΑΔΕ ούτε να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος για να εξυπηρετείται ένα δημόσιο χρέος που συνεχώς αυξάνεται.

«Να αποτρέψουμε εξωθεσμικούς φορείς όπως η διαβόητη Ελληνογερμανική Συνέλευση,  να μετατρέψουν το Δήμο μας σε πηγή πλουτισμού για τους καταχρεωμένους δήμους της Γερμανίας μέσω της διαχείρισης των απορριμμάτων και των πηγών ενέργειας»

Επισήμανε επίσης ότι ο Δήμος έχει υποχρέωση να στηρίξει τις διεκδικήσεις για καλύτερες συνθήκες ζωής, μισθούς, συντάξεις και να αντιμετωπίσει όλα τα φαινόμενα της νέας φτώχειας.

Να κατοχυρώσει τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τη λογοδοσία, τη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση σε ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του.

Να αναβιώσει το πνεύμα κοινότητας στις γειτονιές που θα συμβάλει και στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας, παράλληλα και με ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Να συγκροτήσει Δημοτικό συμβούλιο των νέων κατά τα πρότυπα της Βουλής των Εφήβων.

Αναφέρθηκε στο υπέρογκο χρέος που αφήνει το Δήμο ο κ. Πατούλης και τόνισε ότι «με τέτοια αιμορραγία για την εξυπηρέτηση του η πόλη δεν μπορεί να λειτουργήσει».

«Είναι προφανές ότι από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε θα είναι ο έλεγχος των οικονομικών και ειδικά των δημοτικών επιχειρήσεων Αυτών που έκλεισαν ή είναι σε εκκαθάριση και μετέφεραν δεκάδες εκατ. χρέη στο Δήμο».

Χρειάζεται μέρος αυτού του χρέους να διαγραφεί και αυτό θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες μας.

Παράλληλα  θα διεκδικήσουμε διαχρονικές αποζημιώσεις από το Mall και την επαναφορά του τέλους 2% στο Golden Hall.

Θα εφαρμόσουμε τον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων  όχι για τους μικροφειλέτες των 500€ όπως γίνεται σήμερα με τις  κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Αλλά για τους 74 μεγαλοφειλέτες του Δήμου που χρωστάνε γύρω στα 34 εκ. και παραμένουν στο απυρόβλητο».

Μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα αυτά μετά την περικοπή των σπαταλών της διοίκησης Πατούλη υπολογίζουμε ότι 2εκ. το χρόνο, από ίδιους πόρους του Δήμου, μπορούν να διατεθούν επί πλέον για τη στήριξη των δημοτικών  πολιτικών για

Υποδομές στις Γειτονιές

Συντήρηση του Πρασίνου

Πολιτισμό

Κοινωνική Πολιτική

Ήπια Ανάπτυξη

Σχολεία

Παιδικούς Σταθμούς

ΚΑΠΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Από τα 70 εκ. που παράνομα εισπράχθηκαν από τους δημότες μέσω των δημοτικών τελών από το 2007-2018 (μόνο 30εκ. έχουν απομείνει στις Τράπεζες), μπορεί να χρηματοδοτηθεί η εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων

Με διαλογή στην Πηγή, Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση ώστε να σταματήσει επιτέλους το έγκλημα που συντελείται στη Φυλή

Θα γίνει  μείωση των δημοτικών τελών με διατήρηση όμως όλων των παροχών προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τόνισε ότι το Μαρούσι έχει εγκαταλειφθεί και χρειάζεται συμμάζεμα «Χρειάζεται σκληρή δουλειά ουσίας και όχι επικοινωνιακές φούσκες».

Με τις παραπάνω προϋποθέσεις οι παρακάτω στόχοι είναι  υλοποιήσιμοι ακόμα και στις σημερινές συνθήκες.

Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Ένταξη των εκτός σχεδίου περιοχών στο Σχέδιο Πόλης

Εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Ανακατασκευή των Πεζοδρομίων

Δωρεάν Ελεγχόμενη Στάθμευση στο Κέντρο

Βελτίωση-επέκταση της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Επέκταση του Ηλεκτροφωτισμού,

Οδοποιία και διάνοιξη οδών 

Απορροή των ομβρίων στις περιοχές που δεν έχουν γίνει

Βάζουμε στόχο τετραετίας την κατασκευή Δημοτικού Θεάτρου στο Μαρούσι, τη διευθέτηση και ανάπλαση του ρέματος Σαπφούς.

Την εκπόνηση σχεδίου για ολοκληρωμένη ήπια ανάπτυξη του κτήματος Καρέλα μαζί με το γήπεδο ποδοσφαίρου

Τις πεζογέφυρες στη Κηφισίας με μακροπρόθεσμο στόχο την υπογειοποίηση της.

Επίσης το συντομότερο δυνατόν την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό.

Σε ότι αφορά τα χρήματα από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις διευκρίνισε ότι θα αναζητηθούν μόνο αυτά που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες της πόλης

«Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών ξεκινάμε από την πρώτη ημέρα της νέας θητείας τις διαδικασίες για την εφαρμογή των επιτευγμάτων της ψηφιακής τεχνολογίας για Μαρούσι-Έξυπνη Πόλη.

Σε συνεργασία με τους εμπόρους δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να ανακάμψει η αγορά του Αμαρουσίου στο κέντρο και τις γειτονιές από τα χτυπήματα που δέχεται από τη λειτουργία των υπερτοπικών κέντρων

Το ενδιαφέρον για τη νεολαία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα λόγια. Σε συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες, τους τοπικούς φορείς και τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία προάγουμε το μαζικό και τον  αγωνιστικό αθλητισμό.

Δεν νοείται Μαρούσι χωρίς Κεραμική. Επιδίωξη μας να ξαναγίνει το Μαρούσι κέντρο της κεραμικής με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία.

Στηρίζουμε την τοπική πολιτιστική δημιουργία. Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι εμπορικές υπερπαραγωγές που παίζονται κάθε καλοκαίρι στο Μαρούσι για να προβάλλεται ο Δήμαρχος. Ενισχύουμε με κάθε τρόπο τους τοπικούς φορείς  παραγωγής πολιτισμού.

Στοχεύουμε στη νεολαία. Εισάγουμε τον Πολιτισμό στα σχολεία και τις γειτονιές και αξιοποιούμε για το σκοπό αυτό τις σχολικές υποδομές».

Κλείνοντας αποσαφήνισε την πολιτική της παράταξης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας

«Στο καινούργιο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει θα απαιτηθούν συγκλίσεις και συναινέσεις.

Δεσμευόμαστε απέναντι σας ότι αυτές θα γίνουν σύμφωνα με τις αρχές και τις προγραμματικές θέσεις μας. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από αυτές.

Να ανταλλάξουμε τη δύναμη που θα μας δώσετε με την ψήφο σας για προσωπικά οφέλη

Εδραιωθήκαμε σαν σταθερή αξία  συνέπειας και αξιοπιστίας στην τοπική κοινωνία και δεν θα το παζαρέψουμε».

Η παράταξη μας προβάλλει πλέον σαν η μόνη  δύναμη που μαζί με τους δημότες μπορεί να φέρει την ανατροπή του κατεστημένου στην πόλη. 

Να δρομολογήσει ουσιαστικές αλλαγές στο Δήμο και όχι απλή εναλλαγή προσώπων.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που σας ζητάμε να μας στηρίξετε με την ψήφο σας στις εκλογές της Κυριακής 26-5-2019.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μέλη Διοικητικών Συμβουλίων φορέων της πόλης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη κομμάτων και πολιτικών κινήσεων, υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Κατηγορίες: Τελευταία Νέα

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.