Με τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Νέο Μαρούσι»  συναντήθηκε αντιπροσωπεία της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ στα πλαίσια των προεκλογικών της επαφών για την οριστικοποίηση του προγράμματός της.

Ο Πρόεδρος Δ. Σταμέλος και τα μέλη του ΔΣ αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα της περιοχής που είχαν καταγράψει σε εκτενέστατο υπόμνημα.

Κοινή διαπίστωση όλων η εγκατάλειψη και η υποβάθμιση της περιοχής από τη διοίκηση Πατούλη.


«Ήρθα εδώ και 25 χρόνια, ξόδεψα μεγάλα ποσά για να φύγω από το κέντρο της Αθήνας και να ζήσω σε καλύτερες συνθήκες και τώρα σκέφτομαι να πουλήσω το σπίτι μου και να φύγω», δήλωσε με πίκρα και αγανάκτηση  κάτοικος της περιοχής.

Ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση σε εποικοδομητικό κλίμα.

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Λ. Μαγιάκης αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης που έχουν υποστεί τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει  τη Δημοτική Αρχή από τις ευθύνες της.

Στα πλαίσια του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού η διοίκηση θα έπρεπε να είχε ιεραρχήσει τις ανάγκες των γειτονιών του Αμαρουσίου και με τη δική τους συναίνεση να αρχίσει να εφαρμόζει ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αποκατάστασης.

Θα μπορούσε να περιορίσει τις σπατάλες και να  διοχετεύσει χρήματα για τις ανάγκες των γειτονιών αντί των έργων βιτρίνας.

Η τακτοποίηση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων, η προστασία των παραρεμάτιων περιοχών, η Χωματερή στη Μεσογείων, η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών, η ασυδοσία των εκπαιδευτηρίων Δούκα στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, το κυκλοφοριακό, αποτελούν μερικά από τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής που συζητήθηκαν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης υποσχέθηκαν ότι θα αγωνιστούν για τα προβλήματα της περιοχής από όποια θέση και αν βρεθούν μετά τις δημοτικές εκλογές, όπως έχουν πράξει μέχρι σήμερα.

Στη συνάντηση με το Σύλλογο συμμετείχαν από πλευράς παράταξης οι δημοτικοί σύμβουλοι Αικ. Ψάλτη και Β. Ελευθερίου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Αναλυτής, Αφ. Γεωργίου, Χρ. Κιτσάκη και Π. Μπατσούλη.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.