Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου ΔΩΔΩΝΗ ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Λ. Μαγιάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αικ. Ψάλτη και Β. Ελευθερίου συμμετείχαμε σε περιοδεία στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλ. Ζορμπαλάς ενημέρωσε όλους τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα της περιοχής και παρέδωσε σχετικό υπόμνημα προς τους υποψηφίους Δημάρχους.

Ο Λ. Μαγιάκης μετά το πέρας της συνάντησης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τα προβλήματα της περιοχής ΔΩΔΩΝΗ δεν διαφέρουν από αυτό που συμβαίνει σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου. Η διοίκηση Πατούλη, έχοντας κάνει την επιλογή για την κατασκευή έργων βιτρίνας, εγκατέλειψε τις γειτονιές της πόλης με αποτέλεσμα οι υποδομές τους να είναι σε πλήρη κατάρρευση. Το έργο στην πλατεία Ευτέρπης που στοίχισε στο Δήμο 450.000, αλλοίωσε το χαρακτήρα της πόλης και συνεχίζει την ταλαιπωρία εμπόρων και κατοίκων, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποστέρησαν επίσης τους αναγκαίους πόρους για τη συντήρηση και ανάπλαση των έργων υποδομής.

Η δική μας πολιτική συνίσταται αφενός στην περικοπή της σπατάλης της διοίκησης Πατούλη που υπολογίζεται στα 2εκ. ετησίως και ταυτόχρονα στο διεκδικητικό αγώνα όλης της Αυτοδιοίκησης για την αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων για κατασκευή έργων.

Συνίσταται επίσης στην καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκαίων έργων μέσω της διαδικασίας του συμμετοχικού προϋπολογισμού που προτείνουμε ήδη από το 2010.

Οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει με την ψήφο τους να καταδικάσουν τους υπευθύνους αυτής της εγκατάλειψης σε όποια παράταξη και αν ευρίσκονται.

Να καταδικάσουν και όσους στήριξαν ή και ανέχθηκαν σιωπηλά τις πολιτικές αυτές.

Να καταδικάσουν επίσης και τις παραλείψεις της Περιφέρειας Αττικής για τα έργα που έπρεπε να εκτελέσει στο ρέμα της Σαπφούς, αλλά και την Οδό Πεντέλης που αποτελεί καθημερινό κίνδυνο για τους πεζούς και ειδικά τους μαθητές.

Να υπερψηφίσουν την παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ που έχει  τη γνώση, τη θέληση, και την αξιοπιστία  για να επιλυθούν επιτέλους τα προβλήματα των γειτονιών του Αμαρουσίου.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.