Μαρούσι 15/3/16

Προσφυγικό-μεταναστευτικό: Ένα «καυτό» ζήτημα ζητά λύσεις

 

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα εξελίσσεται για την πατρίδα μας σε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα με κοινωνικές, οικονομικές και εθνικές επιπτώσεις.

 

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και αρκετές χώρες της Ε.Ε, ευθύνονται αποκλειστικά για τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες που δημιουργούν οι πόλεμοι και η οικονομική δυστυχία.

 

Η ανάπτυξη ενός τεράστιου ειρηνικού κινήματος για το σταμάτημα των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για να σταματήσει το δράμα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα μείνει απαθής απέναντι σε ανθρώπους, οικογένειες και παιδιά που απεγνωσμένα αναζητούν να επιβιώσουν και αναζητούν την ελπίδα.

 

Όπως το έκανε μέχρι τώρα, υποκαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό το Κράτος, στηρίζοντας τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις μνημονιακές πολιτικές, με την ίδια ευαισθησία θα συνδράμει στο προσφυγικό-μεταναστευτικό δράμα.

 

Μακριά από πολιτικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες συμμετέχουμε στο συντονιστικό όργανο που δημιουργήθηκε στο Δήμο αποτελούμενο από τα μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, τους επαγγελματικούς και τοπικούς φορείς, να κάνουν το καλύτερο δυνατόν ώστε:

 

  • Να αποκρούσουν τις ξενοφοβικές αντιλήψεις που θα επιχειρηθούν να καλλιεργηθούν από συντηρητικούς ή ακροδεξιούς κύκλους
  • Να δυναμώσουν το εθελοντικό κίνημα, τις κοινωνικές δομές του Δήμου, τις αλληλέγγυες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής (π.χ. μαγειρεία στο Ο.Α.Κ.Α.)
  • Να συνεισφέρουν είδη πρώτης ανάγκης

 

Δηλώνουμε από την αρχή πως η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και μετανάστες δεν πρόκειται να επηρεάσει τους ήδη ωφελούμενους από το Δήμο συμπολίτες μας. Δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες με πρόσθετα οικονομικά βάρη για την εξυπηρέτηση των  αναγκών που θα προκύψουν.

 

Θα εργαστούμε ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή κοινωνική ζωή και το αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας. Παρόλα αυτά ο Δήμος μας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος, αν χρειαστεί, να φιλοξενήσει και μικρό αριθμό προσφύγων.

 

Θα απαιτήσουμε τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια ώστε τα χρήματα που θα διατεθούν να φτάσουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ στον προορισμό τους. Δεν θα επιτρέψουμε το ανθρωπιστικό δράμα των προσφύγων να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους και αμαρτωλές ΜΚΟ.

 

Η παράταξη μας μέσα από το συντονιστικό του Δήμου θα συνεισφέρει με όσες δυνάμεις διαθέτει στην αποτελεσματική προσφορά, οργάνωση και συνεργασία με τις δομές άλλων Δήμων, την Περιφέρεια Αττικής, τις Κρατικές Υπηρεσίες και τα κινήματα Αλληλεγγύης.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.