Πρώτη προτεραιότητα της παράταξης η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων από το δήμο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 12-5-2019 στο  περίπτερο της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ επί της πλατείας Κασταλίας η παρουσίαση του εκλογικού της προγράμματος που αφορά τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στο Δήμο Αμαρουσίου.

Την εισήγηση έκανε η Χριστίνα Κιτσάκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Αναφέρθηκε στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο και παρουσίασε στοιχεία για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο.

Όπως τόνισε τα ποσοστά ανακύκλωσης είναι πολύ μικρά (λίγο πάνω από το 5%), ενώ το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου που τέθηκε σε διαβούλευση το Φεβρουάριο του 2017 παραμένει στα χαρτιά.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει ίδιους πόρους, που προέρχονται από τα δημοτικά τέλη, για να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες επενδύσεις.

Τριτοκοσμική κατάσταση επικρατεί επίσης σε όλη την πόλη με τους πλημμυρισμένους κάδους, αλλά και στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό καθαριότητας του Δήμου. Στους εργαζόμενους στην καθαριότητα επικρατεί ανασφάλεια λόγω των μη σταθερών θέσεων εργασίας.

Τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής και της κας Δούρου για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής ανέδειξε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γ. Αναλυτής και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ Γιώργος Βλάχος.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Λ. Μαγιάκης δήλωσε πως η παράταξη έχει σταθερές θέσεις υπέρ της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης με διαλογή στην πηγή, η οποία εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη στους δημότες.

Τάχθηκε κατά της ανάθεσης σε ιδιώτες του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθότι τα οφέλη από την ανακύκλωση πρέπει να επιστρέφουν στους δημότες και να μην γίνονται κέρδη για τους ιδιώτες.

Η διαχείριση των απορριμμάτων θα είναι πρώτη προτεραιότητα της παράταξης στην επόμενη δημοτική περίοδο.

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος και συζήτηση με τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.