Τεράστια κενά αφήνει πίσω της η διοίκηση Πατούλη στα σχολεία της πόλης

Συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου είχε αντιπροσωπεία της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.

Στη συνάντηση τέθηκαν από πλευράς Ένωσης όλα τα αιτήματά της τα οποία έχουν διατυπωθεί διαχρονικά προς τη Δημοτική Αρχή Πατούλη και προβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τονίστηκαν η έλλειψη σχολικών αιθουσών σε όλες τις βαθμίδες της Προσχολικής, Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, η κακή συντήρηση των ήδη υπαρχουσών, η έλλειψη πυρασφάλειας, αντικεραυνικής και αντισεισμικής προστασίας.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην έλλειψη προσβασιμότητας και ανελκυστήρων σε μαθητές με κινητικά προβλήματα καθώς και στην ελλιπή καθαριότητα λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού για τον καθαρισμό, καθώς και σε τραπεζοκόμους.

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Λ. Μαγιάκης και οι παρευρεθέντες Β. Ελευθερίου, δημοτικός σύμβουλος, Αφρ. Γεωργίου, Γ. Παϊλόπουλος υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ότι στηρίζουν τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων.

Η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση οφείλει να είναι βασική υποχρέωση του Κράτους. Η στελέχωση των σχολείων με μόνιμους εκπαιδευτικούς, ειδικούς δασκάλους και νηπιαγωγούς, κοινωνικούς  λειτουργούς και ψυχολόγους σήμερα υπολείπεται των αναγκών.

Η ανέγερση νέων και η αναβάθμιση των υπαρχουσών σχολικών υποδομών  είναι κρατική υποχρέωση και δεν μπορεί να εμπλέκεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας μεταξύ Δήμου και «Κτιριακών Υποδομών».

Δυστυχώς λόγω των μνημονιακών περικοπών η έλλειψη κονδυλίων για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης είναι εμφανέστατη σε όλη τη σχολική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα.

Η παράταξη είναι υπέρ της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και ο Δήμος οφείλει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία της από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η παράταξη Πατούλη δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την απόκτηση των ήδη απαλλοτριωμένων οικοπέδων και την απόδοσή τους για κατασκευή αιθουσών βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων με την Ένωση σε ό,τι αφορά τη χρήση των σχολικών συγκροτημάτων για  πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες της νεολαίας κάθε περιοχής, αλλά και ευρύτερα των κατοίκων, κατά τις απογευματινές ώρες.

Ταύτιση απόψεων υπήρξε επίσης και για το ρόλο της σχολικής κοινότητας, τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης στις σχολικές επιτροπές, την ουσιαστική και όχι προσχηματική λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης, τη διαφανή διαχείριση των οικονομικών των σχολικών επιτροπών.

Αιτήματα που δεν ικανοποιήθηκαν από πλευράς διοίκησης Πατούλη και τα οποία η παράταξη δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί να υλοποιηθούν στην επόμενη δημοτική θητεία από όποια θέση και αν βρεθεί.

Από πλευράς της Ένωσης παρόντες ήταν οι Μπούρας Βασίλης- Πρόεδρος, Σπυρόπουλος Τάσος, Πάπαρου Λουΐζα,  Νικολαΐδης Κώστας, Μπούμης Παναγιώτης, Χατζηαρσενίου Μιχάλης, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ενημέρωση και τη φιλοξενία.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.