Η παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ των εγκαταστάσεων της  ΠΕΚΑ στο Δήμο πρώτος στόχος για το Μαρούσι

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ)  κ. Ν. Βαλλάτο είχε η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ. Από την πλευρά της παράταξης συμμετείχαν ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Λ. Μαγιάκης και οι υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι Γεωργίου Αφροδίτη και  Κιτσάκη Χριστίνα.

Ο κ. Βαλλάτος θεώρησε επιβεβλημένο να παραχωρηθεί ο χώρος και οι εγκαταστάσεις της ΠΕΚΑ από το ΤΑΙΠΕΔ στον Δήμο Αμαρουσίου και να στηριχθεί το μοναδικό στην Ελλάδα δημόσιο ΙΕΚ Κεραμικής, με ανάλογη προώθηση των νέων κεραμιστών. Να αναβαθμιστεί ο χώρος, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα από σχολεία και τουρίστες, να δημιουργηθεί Μουσείο Κεραμικής και να έρθουν οι μαθητές κοντά στην κεραμική τέχνη.

Όπως μας ανακοίνωσε ήδη υπάρχει επικοινωνία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών για εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας που προτείνει άξονες ανάπτυξης όπως αναβάθμιση λειτουργίας και εκσυγχρονισμό της Έκθεσης,  αναβάθμιση καταστήματος, e-shop και δημιουργία εστιατορίου ή καφέ, δημιουργία Μουσείου Κεραμικής/Αγγειοπλαστικής και άλλων δράσεων.

Πρόκειται για τέχνες παραδοσιακές που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ήπια επιχειρηματική αξιοποίηση των φυσικών πόρων, όπου απαιτείται βέβαια ανάλογη πολιτιστική διαχείριση και σύνδεση των ιδιωτικών επιχειρήσεων δημιουργικότητας με τα ερευνητικά κέντρα.

Η παράταξή μας εκδήλωσε τη διάθεση και βούληση να στηρίξει όποια ενέργεια έχει σκοπό την αναβάθμιση και εξέλιξη της Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής τέχνης, ώστε να αποτελέσουν βασικά στοιχεία της ταυτότητας του Δήμου Αμαρουσίου, με την ανάλογη πανελλαδική και εκτός συνόρων αναγνώριση και καταξίωση.

Η παραχώρηση των εγκαταστάσεων της Έκθεσης στο Δήμο αποτελεί πάγιο αίτημα της παράταξης μας. Θα είναι από τους πρώτους στόχους μας στη νέα δημοτική περίοδο γιατί   θα συμβάλλει όχι μόνο στην ανάπτυξη της Κεραμικής Τέχνης αλλά και της πόλης συνολικά, δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.