Συνάντηση της “Ενότητας” με τη νέα πρόεδρο του ΙΓΕ

Μαρούσι 7/12/15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιπροσωπεία της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι επισκέφτηκε την έδρα του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών (Ι.Γ.Ε) εντός του δάσους Συγγρού προκειμένου να έχει συνάντηση γνωριμίας με την νέα πρόεδρο του οργανισμού, κα Άννα Μαρία Γιάντση.

Η νέα πρόεδρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τις θέσεις της όσο αφορά τους βασικούς στόχους του Ινστιτούτου σε σχέση με την προστασία του δάσους και την καθαριότητα του.
Επιφυλάχθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες ανέλαβε τα καθήκοντά της και δεν είχε ολοκληρωθεί η ενημέρωσή της.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης ενημέρωσαν την νέα πρόεδρο για τις πάγιες θέσεις του συνδυασμού όσο αφορά τον δασικό χαρακτήρα, την αυστηρή προστασία από κάθε είδους οχλούσες δραστηριότητες πλην των υφιστάμενων σχολικών και εκπαιδευτικών, καθώς και την ανάγκη συνεργασίας με τους φορείς και την κοινωνία του Αμαρουσίου, ώστε να εξασφαλίζονται τα απαραίτητα για να χαίρονται το πράσινο οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής, όλων των ηλικιών. Τόνιστηκε δε ότι μέλη της παράταξης συμμετείχαν, συμμετέχουν και θα συμμετέχουν με πολλούς τρόπους και μέσω όλων των σχετικών τοπικών φορέων στις εθελοντικές δράσεις υποστήριξης της προστασίας του δάσους Συγγρού.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ιδιοκτησίας του Ι.Γ.Ε στο βόρειο τμήμα της Πλατείας Ηρώων, όπου η κα Γιάντση επιβεβαίωσε πλήρως ότι έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση που δικαιώνει το Ινστιτούτο και απορρίπτει την αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας του από τη δημοτική αρχή του Γ. Πατούλη.

 

Για το γραφείο τύπου

Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι

 

Ζέτα Πολίτη

699 3438665

[email protected]