ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ Π.ΦΥΣΣΑ

Σχετικά με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου που αφορά την επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα Π. Φύσσα ύστερα από σχετική δήλωσή  μας, το γραφείο τύπου της παράταξης δημοσιοποιεί το σχόλιο που ακολουθεί: 

Πληροφορούμε τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του Δήμου και συντάκτη των ανακοινώσεών του, πως στις δημοκρατίες όλοι οι πολίτες έχουν θέση στις τοπικές κοινωνίες. Εκτός και αν ο ίδιος εμπνέεται από τις «επιτροπές εκτοπίσεων» του εμφυλιοπολεμικού καθεστώτος.

Ας κατονομάσει επιτέλους ο κ. Δήμαρχος ‒κατά την πάγια δεοντολογία όλων των δημοκρατικών θεσμικών οργάνων‒ ποιόν/α έχει τοποθετήσει επικεφαλής στο γραφείο τύπου του Δήμου. Αν δεν το πράξει, θα θεωρήσουμε τον ίδιο τον Δήμαρχο προσωπικά υπεύθυνο για τον οχετό ψεύδους και λάσπης κατά της παράταξής μας που περιέχεται στην ανακοίνωση.

Ελπίζουμε η ενασχόλησή του με τη χολυγουντιανού τύπου προεκλογική του καμπάνια (με τίνος τα χρήματα;) για την ΚΕΔΕ να του επιτρέψει να ασχοληθεί όχι μόνο με αυτό το θέμα, αλλά κυρίως με τις πλημμύρες και τις καταστροφές που ενέσκηψαν πρόσφατα στην πόλη, όταν ο ίδιος απουσίαζε.

Τέλος, αν αντιμετωπίζονται σαν «τυμβωρυχία» οι εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά, αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την ανοχή απέναντι στην εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της Χ.Α για καθαρά μικροπαραταξιακούς- ψηφοθηρικούς λόγους.

Αντί λοιπόν για ανιστόρητες και διχαστικές ανακοινώσεις, ας κάνει αυτό που επιβάλλει η δημοκρατική συνείδηση κάθε αντιφασίστα: να κηρύξει ανεπιθύμητη την παρουσία της Χ.Α. στο Μαρούσι και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη γίνουν πάλι οι γειτονιές της πόλης πεδία επιχειρήσεων των ταγμάτων εφόδου της.