Η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου και των κατοίκων του Ψαλιδίου για να μην εκποιηθεί από το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ το ΧΕΥ Κύμης

Το ΧΕΥ Κύμης είναι ένα από τα 163 δημόσια ακίνητα που ευρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου και έχουν εκχωρηθεί προς εκποίηση στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ μεταξύ των οποίων το Δάσος Συγγρού, Παραδείσου, Καρέλα, το ΧΕΥ Κηφισίας, το Πάρκο Ελευθερίας.

Η συγκεκριμένη έκταση πρέπει να παραχωρηθεί στο Δήμο ως  ελάχιστο αντισταθμιστικό όφελος για την περιβαλλοντική θωράκιση των κατοίκων του Ψαλιδίου που είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας με σοβαρό  ελλειμματικό ισοζύγιο σε κοινόχρηστους  χώρους.

Αν δεν εμποδίσουμε με τον οποιοδήποτε προσφερόμενο τρόπο τη συγκεκριμένη εκχώρηση, η περιοχή του Ψαλιδίου  θα υποστεί  μεγαλύτερη περιβαλλοντική ζημιά  που θα προκληθεί από το σημαντικό κυκλοφοριακό όγκο που θα εισβάλει στις τοπικούς οδούς της γειτονιάς, λαμβανομένου υπόψη ότι η κυκλοφοριακή σύνδεση μπορεί να γίνει μόνο από το τοπικό δίκτυο.

Επαναφέρουμε τις προτάσεις μας που έχουμε διατυπώσει ήδη από τον Απρίλη 2014 και δυστυχώς σήμερα  5 χρόνια μετά, με ευθύνη των Κυβερνήσεων  και της διοίκησης Πατούλη δεν έχουν υλοποιηθεί στο ελάχιστο:

  1. Να παραχωρηθεί από την Κυβέρνηση στο Δήμο το ΧΕΥ Κύμης και να αξιοποιηθεί με χαρακτηριστικά κοινόχρηστου χώρου, πρασίνου και πολυχώρου αναψυχής ώστε να ανακουφίσει  μια περιοχή που μέρα με τη μέρα απαξιώνεται εξ αιτίας της λειτουργίας του “The Mall”, του Υπουργείου Παιδείας, του σταθμού της Νερατζιώτισσας, του θορύβου της Αττικής Οδού και από πολλές άλλες υπερτοπικές  χρήσεις περιλαμβανομένης και αυτής του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας που εκποιήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ το 2015 και οικοδομήθηκε.
  2. Να αποσυρθεί άμεσα ο εργολάβος που έχει εγκατασταθεί στο χώρο, η παρουσία του οποίου τον απαξιώνει περιβαλλοντικά και στη συνέχεια ο χώρος να καθαριστεί και να δενδροφυτευτεί.
  3. Να αναληφθούν πρωτοβουλίες σχεδιασμού και οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων για να σταλεί ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση,  ότι ο χώρος ανήκει και θα παραμείνει στους Δημότες του.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή, τις παρατάξεις, τους τοπικούς συλλόγους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Ψαλιδίου που υπερασπίζονται την μη περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής τους.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Αμαρουσίου να αντισταθούν στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής τους με τα επιχειρούμενα σχέδια μεταφοράς του Καζίνο της Πάρνηθας στην Αγ. Φιλοθέη και το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που ετοιμάζεται για το ΟΑΚΑ.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.