Μαρούσι 17/12/15

Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι Π. Κούκουζας, Δ. Κουτσουβέλης και Κ. Ψάλτη κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο στις 16/12/15, τις παρακάτω ερωτήσεις σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων ΑΜΕΑ στη ΔΕΑΔΑ καθώς και για τον έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου.

 

 

(ακολουθούν τα πλήρη κείμενα των ερωτήσεων)

 

16-12-2015

 

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΜΕΑ ΣΤΗ Δ.Ε.Α.Δ.Α.

 

Στις 30.11.2015 έληξαν οι, τελευταίες ανανεωμένες, συμβάσεις των πέντε εργαζόμενων ΑΜΕΑ στη Δ.Ε.Α.Δ.Α. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσελήφθησαν στο Δήμο Αμαρουσίου, όπως και άλλοι εργαζόμενοι, με το πρόγραμμα 3 + 1 όμως δεν έχουν μεταφερθεί στο δήμο, όπως όλοι οι υπόλοιποι, είτε είχαν συμβάσεις με τη Δ.Ε.Α.Δ.Α. είτε με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Πριν από 15 ημέρες περίπου ο κ. γ.γ. του δήμου Γιώργος Διδασκάλου, μας διαβεβαίωσε πως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, θα ερχόταν θέμα ημερήσιας διάταξης με το οποίο θα ψηφιζόταν η μεταφορά τους στο δήμο και ο αντίστοιχος ορισμός οργανικής τους θέσης.

Ερωτάται η διοίκηση του Δήμου :

  1. Για ποιους λόγους δεν έχει έρθει ως θέμα ημερήσιας η μεταφορά στο δήμο των συγκεκριμένων εργαζόμενων
  2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί προκειμένου να μεταφερθούν, με απόλυτη εργασιακή ασφάλεια, οι εργαζόμενοι ΑΜΕΑ, στο δήμο.
  3. Για ποιους λόγους καθυστερούν οι ενέργειές της, αφήνοντας τους εργαζόμενους στην ανεργία και τις υπηρεσίες που εκτελούσαν ελλιπείς (π.χ. καθαρισμός σιντριβανιών, διοικητικές υπηρεσίες κ.α.)

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Π. Κούκουζας – Δ. Κουτσουβέλης –Αικ. Ψάλτη

 

 

 

 

 

 

 

16-12-2015

 

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα έλεγχος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στο δήμο Αμαρουσίου, τόσο για θέματα εργασίας, όσο και για θέματα τεχνικής ασφάλειας.

Στις 21.10.2014 είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχος έλεγχος από το Περιφερειακό Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕ.Π.ΕΚ.) του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, μετά από καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου και είχε υποδείξει στο δήμο τα ακόλουθα :

Α. Στο χώρο της διεύθυνσης καθαριότητας να υπάρχει βιβλίο υποδείξεων του Τεχνικού Ασφαλείας και να λαμβάνει γνώση ενυπογράφως των υποδείξεων του ο υπεύθυνος της διεύθυνσης

Β.  Να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος αποδυτηρίων των εργαζομένων

Γ. Να χορηγηθούν στους εργαζόμενους όλα τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας

Δ. Να διαμορφωθεί κατάλληλος στεγασμένος χώρος για το πλύσιμο των απορριμματοφόρων.

Καλείται η διοίκηση

  1. να παρουσιάσει την έκθεση του κλιμακίου του ΚΕ.Π.Ε.Κ.
  2. να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, συμμόρφωσης με τις παρατηρήσεις των ελεγκτών
  3. να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δε συμμορφώθηκε με τις περσινές παρατηρήσεις του αντίστοιχου κλιμακίου
  4. να αναλογιστεί τις ευθύνες της, στην περίπτωση κάποιου ατυχήματος που οφείλεται στην μη συμμόρφωση με τους νόμους και τις παρατηρήσεις των ελεγκτών ή στην περίπτωση επιβολής προστίμου εξαιτίας πλημμελούς τήρησης των υποχρεώσεων της.
  5. Να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θεωρημένα βιβλία υποδείξεων και ατυχημάτων που τηρεί ο τεχνικός ασφάλειας καθώς και το βιβλίο υποδείξεων του ιατρού εργασίας  τα οποία, αν και επανειλημμένα έχουμε ζητήσει στο παρελθόν, δεν μας κοινοποιούνται.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Π. Κούκουζας – Δ. Κουτσουβέλης – Αικ. Ψάλτη


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.