Ερωτήσεις της “Ενότητας” για το ΔΣ στις 16/12/15

 

 

 

 

Μαρούσι 14/12/15

Σας προωθούμε τις ερωτήσεις της δημοτικής συμβούλου της παράταξής μας Μ. Διακολιού για το δημοτικό συμβούλιο της 16/12/15, σχετικά με την μετάταξη του τ. Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας κ. Ν. Καλλιμάνη, καθώς και για την ελλειπή στήριξη των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας με αφορμή τη διάκριση του μαραθωνοδρόμου μας Μάριου Πέτρου.

 

Για το γραφείο τύπου

Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι

 

Ζέτα Πολίτη

699 3438665

[email protected]

 

 

(ακολουθούν τα πλήρη κείμενα των ερωτήσεων)

 

mary diakoliou1

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ήδη από τις 2-2-2015, ο τ. Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας κ. Νικόλαος Καλλιμάνης, υπέβαλε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 004729 αίτηση για μετάταξη σε άλλον κλάδο, ήτοι από κλάδο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε κλάδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υποβάλλοντας συνημμένα δικαιολογητικά προκειμένου να πιστοποιηθεί το δικαίωμά του για τη μετάταξη που αιτήθηκε.

Πλην όμως το αίτημά του απερρίφθη, καθώς στις 5-3-2015, ο ΓΓ Δήμου, (αναρμοδίως, αφού αρμόδιο είναι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο), με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 010731 έγγραφό του, απάντησε ότι ο αιτών δεν είχε δικαίωμα μετάταξης , διότι για να δικαιούται ένας εργαζόμενος μετάταξη σε ανώτερο κλάδο, πρέπει να έχει ήδη συμπληρώσει οκταετή προϋπηρεσία στον χαμηλότερης βαθμίδας κλάδο.

Θεωρώντας δε ως διορισμό όχι την πρόσληψή του στην ΔΕΑΔΑ του από το έτος 1997, αλλά την τυπική πράξη της μεταφοράς του από την ΔΕΑΔΑ στο Δήμο Αμαρουσίου, αρνείται την μετάταξή του έως το έτος 2018 (!) αγνοώντας τα έτη που είχε εργαστεί προ της μεταφοράς του, τα οποία αριθμούνται αισίως σε 18, γεγονός που έχει άμεση επιρροή στην υπηρεσιακή του κατάσταση και στους όρους συνταξιοδότησής του.

Με την απάντηση αυτή, ο Δήμος υιοθετεί επισήμως δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κρίση των υπαλλήλων, αφού άλλοι υπάλληλοι που μεταφέρθηκαν στο Δήμο Αμαρουσίου την ίδια εποχή με τον αιτούντα έτυχαν μετάταξης και τοποθέτησης σε θέση προϊσταμένου χωρίς απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου και χωρίς να εφαρμοστεί για εκείνους αυτό το κριτήριο αφήνοντας υπόνοιες για ύπαρξη συνδικαλιστικής δίωξης του αιτούντος.

Άλλωστε η Πράξη 145/2011 του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επικαλείται το απαντητικό έγγραφο του Δήμου, αναφέρει αυτολεξεί:

«Από τις ανωτέρω διατάξεις συνάγεται ότι εργαζόμενος Δήμου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δύναται να μεταταχθεί σε θέση ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας, μετά από τη συμπλήρωση δύο (2) ετών από την ημερομηνία διορισμού του. Δοθέντος δε ότι ο νόμος δεν διακρίνει σχετικά, ο εν λόγω χρονικός περιορισμός ισχύει ανεξαρτήτως του τρόπου διορισμού του προς μετάταξη εργαζομένου.»

Περαιτέρω, δυνάμει του ν. 3979/2011 αρ. 50 με τίτλο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που μεταφέρθηκε στους ΟΤΑ α` βαθμού: «Η προϋπηρεσία του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που μεταφέρεται στους ΟΤΑ α` βαθμού από Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αναγνωρίζεται για τη βαθμολογική του εξέλιξη και την κατάταξη του σε βαθμούς, με τη διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις του ν. 3801/2009 (Α` 163)».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ:

Με ποια λογική θεωρείται «διορισμός» η μεταφορά ενός εργαζομένου στο δυναμικό του Δήμου Αμαρουσίου, τη στιγμή που εκείνος ήδη εργαζόταν σε Δημοτική Επιχείρηση του ίδιου Δήμου  από το 1997; Δεν αποτελεί νομικό δεδομένο ότι οι μεταφορές εργαζομένων γίνονται λαμβανομένης υπόψη της προϋπηρεσίας τους; (βλ. ν. 3463/2006, αρ. 269 παρ. 4)

 

Με την αλλαγή ΓΓ Δήμου Αμαρουσίου και με αφορμή την παρούσα ερώτηση θα επανεξεταστεί το θέμα;

 

Μαίρη Διακολιού

Δημοτική Σύμβουλος

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Διαβάζοντας την ΑΜΑΡΥΣΙΑ της 27-11-2015, ενημερώθηκα για τον Μαραθωνοδρόμο Μάριο Πέτρου, που αθλείται στον Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου και ο οποίος σημείωσε σημαντική επίδοση (κάτω των τριών ωρών) στον μαραθώνιο του Άμστερνταμ.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στον ίδιο τον αθλητή, αλλά και στον προπονητή του Γιώργο Τσαλτάκη και στην οικογένειά του για τη στήριξη που του παρέχουν. Είναι σαφές ότι όλοι αισθανόμαστε υπερηφάνεια για την αθλητική επίδοση και εκείνου αλλά και όλων των αθλητών των σωματείων της πόλης μας.

Προβληματίζει όμως το παράπονο που ο ίδιος, μέσω της εφημερίδας, εξέφρασε, λέγοντας: «Τόσο εγώ όσο και οι συναθλητές μου στο στίβο δεν έχουμε καμία στήριξη από το σύλλογό μας. Για παράδειγμα εδώ και χρόνια  δεν μας έχουν προμηθεύσει ούτε με μία φόρμα που θα έχει το σήμα του συλλόγου για τον οποίο τρέχουμε. Είμαι σίγουρος ότι με μία μικρή ενίσχυση θα είχαμε σημαντικά αποτελέσματα. Επίσης επειδή δεν έχουμε ελεύθερη είσοδο στο ΟΑΚΑ αναγκαζόμαστε και γυμναζόμαστε στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς, το οποίο δεν είναι και το πιο σύγχρονο στάδια για προπονηθεί κάποιος».

Στο ίδιο κείμενο δε, αναφέρεται ότι οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που επιβάλλονται στους μαραθωνοδρόμους επιβαρύνουν οικονομικά τον ίδιο.

Θεωρώ βέβαιο ότι η περίπτωση του Μάριου Πέτρου δεν είναι η μοναδική περίπτωση αθλητή της πόλης μας που χωρίς στήριξη ειδικών και υλικοτεχνική βοήθεια προχωρά μόνος, με οδηγό την αγάπη του για τον αθλητισμό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ:

Με ποιο τρόπο ο Δήμος Αμαρουσίου ενισχύει τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας και τους αθλητές τους, ιδίως όταν διακρίνονται;

Με δεδομένο ότι στο ΔΣ του ΟΑΚΑ μετέχει ο ίδιος ο Δήμαρχος ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου μπορεί να υπάρξει παρέμβαση ώστε να επιτρέπεται ελεύθερα η είσοδος στους αθλητές μας;

Με δεδομένο ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου είναι γιατρός και μάλιστα Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μπορεί να υπάρξει παρέμβαση ώστε οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις των αθλητών να μην τους επιβαρύνουν οικονομικά;

 

Μαίρη Διακολιού

Δημοτική Σύμβουλος

ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ