Σας επισυνάπτουμε τις ερωτήσεις της παράταξής μας, Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι, καθώς και μια αναφορά προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου στις 22-3-16.

Οι ερωτήσεις αφορούν στο Golden Hall και στο ΧΕΥ νο5 (Κύμης) και η αναφορά μας έχει θέμα τη διαμαρτυρία κατοίκων περιοχής Κοκκινιάς και Ηπειρώτικων για Ειδικό Δρομολόγιο της Δημ. Συγκοινωνίας.

 

 

 

 

(ακολουθούν τα πλήρη κείμενα)

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ GOLDEN HALL

 

Στις 17-3-2016, εισήχθη προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με θετική εισήγηση θέμα με τίτλο: «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του Δημοσίου Ακινήτου «Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) – GOLDEN HALL στο Μαρούσι Αττικής».

Στη συνεδρίαση παρενέβη η παράταξή μας με ομιλία του επικεφαλής της Λευτέρη Μαγιάκη ο οποίος ζήτησε να μην γίνει δεκτή η παραπάνω ΜΠΕ.

Τελικά η ψήφιση του θέματος αναβλήθηκε, προκειμένου να ληφθεί υπόψη η γνώμη της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.

 

Η εν λόγω ΜΠΕ, αφορά την επέκταση του GOLDEN HALL στο δυτικό, εκτός λειτουργίας έως σήμερα, τμήμα του ακινήτου, επιφανείας 22.000 τ.μ. περίπου, με εγκατάσταση πρόσθετων χρήσεων, όπως πχ ενυδρείου, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων κλπ.

Από την ίδια την εν λόγω ΜΠΕ, από τις προτάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής που την εξέτασε, αλλά και από την κοινή λογική οποιουδήποτε ενδιαφέρεται ειλικρινά για την πόλη μας και τους δημότες της, προκύπτει ότι η ολοκλήρωση του προαναφερθέντος έργου θα έχει ως κυριότερα, αλλά όχι μοναδικά αποτελέσματα:

Α) Κυκλοφοριακό φόρτο, αναντίστοιχο με τις -ελάχιστες πλέον – αντοχές της περιοχής του Αγ. Θωμά και της Αγ. Φιλοθέης, με αποτέλεσμα περιβαλλοντική επιβάρυνση και εξάλειψη κάθε ελάχιστης εναπομείνασας δυνατότητας στάθμευσης.

Β) Επιβάρυνση της ήδη επιβαρυμένης περιοχής του Αγ. Θωμά, που πάσχει από έλλειψη βασικών υποδομών και στην οποία, σε έκταση μόλις δύο οικοδομικών Τετραγώνων, εκτείνονται τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα των Αθηνών (MALL, GOLDEN HALL, AVENUE), ενώ παραπλεύρως υπάρχει κτίριο του Δημοσίου ( ΕΟΠΥΥ) και ιδιωτικό νοσοκομείο, για να μην αναφέρουμε το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας που ήδη χτίζεται.

Γ) Μαρασμό της ήδη πληγείσας από τα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα αγοράς του Αμαρουσίου, η οποία επιπροσθέτως μαστίζεται από τα «λουκέτα» που προκάλεσε η οικονομική κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές, οδηγώντας τους Μαρουσιώτες εμπόρους και επαγγελματίες σε οικονομική και ηθική εξόντωση.

Δ) Τελικά, κατόπιν των ανωτέρω (και όχι μόνο) συνεπειών, υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των κατοίκων.

Ερωτάται η Δημοτική αρχή

Ποια είναι η τεκμηριωμένη άποψη της Δημοτικής αρχής για την υλοποίηση αυτού του έργου; Είναι σύμφωνη με την επέκταση του GOLDEN HALL σε επιφάνεια 22.000 τ.μ. περίπου και αν ναι, γιατί;

Αν  διαφωνεί με το έργο του οποίου η υλοποίηση δρομολογείται, τι θα πράξει για να το αποτρέψει;

Είχε λάβει μέρος στη δημόσια διαβούλευση πριν από την έκδοση του ΕΣΧΑΔΑ για την παραχώρηση του GOLDEN HALL (ΦΕΚ /ΑΑΠΘ/336/23-9-2013) και αν ναι ποια ήταν η θέση της. Αν όχι γιατί αμέλησε να τοποθετηθεί σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας για την πόλη νομοθέτημα

Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι

Λ. Μαγιάκης, Η. Γιαννακάκος, Αικ. Ψάλτη, Μ. Διακολιού, Π. Κούκουζας, Δ. Κουτσουβέλης

 

 

Χ.Ε.Υ. Nο 5 στον Α.Κ .«Κύμης»

Πριν από ενάμιση μήνα,  κάτοικος Ψαλιδίου και Δημότης Αμαρουσίου  είχε τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στην ειδική συνεδρίαση «ημέρα του δημότη», με θέμα το Δημόσιο Οικόπεδο «Χώρος Εγκατάστασης Υποστήριξης»  (Χ.Ε.Υ.) Νο 5 που βρίσκεται επί της οδού Κύμης.

Ο συμπολίτης μας, αφού ανέφερε το πλήρες ιστορικό του συγκεκριμένου χώρου από το 2003 , χρονιά που ολοκληρώθηκε η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και η εταιρία ως όφειλε έπρεπε να επιστρέψει το χώρο στο δημόσιο, μέχρι και σήμερα που το οικόπεδο βρίσκεται στην κυριότητα  του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.,  κατέληξε με το ερώτημα  εάν υπάρχει κάποιο σχέδιο δράσης από το Δήμο, προκειμένου να έχει θετική έκβαση η συνολική βούληση του Σώματος, αλλά και  του  τοπικού συλλόγου για :

1)         Τη ΜΗ  τροποποίηση  των χρήσεων γης και των όρων δόμησης , που  προβλέπονται για τον συγκεκριμένο χώρο,

2)         Τη ΜΗ πώληση του οικοπέδου ( είναι το τελευταίο Δημόσιο Οικόπεδο στο Ψαλίδι ) από το ΤΑΙΠΕΔ και

3)         Την παραχώρηση του στο Δήμο Αμαρουσίου για αξιοποίηση υπέρ της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος που στη συγκεκριμένη περιοχή έχει υποστεί μεγάλη υποβάθμιση

 

Από τότε,  από τη πλευρά της Διοίκησης, καμία σχετική απάντηση  ή εξέλιξη δεν έχει περιέλθει στην αντίληψή μας, δηλαδή να έχει  καταθέτει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για τη θετική έκβαση της υπόθεσης.

 

Σήμερα , με την παρούσα ερώτηση της παράταξή μας, ρωτάμε τη Διοίκηση :

  1. Η προσωπική πολιτική διεκδίκησης του Χ.Ε.Υ. «Νερατζιώτισσα» που χάραξε και ακολούθησε πιστά ο κος Δήμαρχος, που προφανώς ήταν διαφορετική  από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το χειρισμό της υπόθεσης μέσω διαπαραταξιακής επιτροπής και η καταστροφική εξέλιξη της πώλησης του με χρήσεις γης και όρους δόμησης, που καμιά σχέση έχουν με τον αναγκαστικό Ν 2445/1995, έχει παραδειγματίσει τη Διοίκηση και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Αμαρουσίου έτσι ώστε, για το ΧΕΥ «Κύμης» να επαναξιολογηθεί συνολικά η αναγκαιότητα αλλαγής στη τακτική και στη γραμμή πλεύσης με τη συμμετοχή και ενεργοποίηση, τόσο της ψηφισθείσας διαπαραταξιακής επιτροπής (την οποία στην υπόθεση  ΧΕΥ «Νερατζιώτισσα» προσωπικά απαξίωσε), όσο και με τη καθολική συμμετοχή και ενεργοποίηση των κατοίκων του Ψαλιδίου, οι οποίοι μέσω του τοπικού συλλόγου τους, σας έχουν γνωστοποιήσει τις ανησυχίες τους στο ενδεχόμενο αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου μέσω του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.

 

  1. Στο οποιοδήποτε σχέδιο δράσης που τυχόν υποβάλλεται για κρίση, αξιολόγηση και υλοποίηση, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να το καταθέσετε άμεσα, να αθροίζει ενέργειες στη κατεύθυνση των προτάσεων μας που κατατέθηκαν (θα λέγαμε προφητικά και έγκαιρα) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18.04.2014, από τον επικεφαλής της παράταξής μας Λεύτερη Μαγιάκη, τις οποίες όμως κατά τη γνωστή σας πρακτική δεν λάβατε υπόψη σας με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα.

 

  1. Πάγια αντίληψή μας είναι πως καμιά προσπάθεια δεν είναι δυνατόν να στεφθεί από επιτυχία, αν σε αυτή δεν συμμετέχει ενεργά και αποφασιστικά η τοπική κοινωνία και για αυτό σας προτείνουμε, για την υπόθεση του Χ.Ε.Υ. «Κύμης», να ζητηθεί η μαζική συμμετοχή των κατοίκων του Ψαλιδίου, με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης το οποίο άμεσα να υποβληθεί για συζήτηση, απόφαση και υλοποίηση .

 

Καταθέτουμε τα παραπάνω με ειλικρινή αγωνία, ώστε να μη βρεθούμε ξανά και ξανά σε τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος των κατοίκων, και του περιβάλλοντος  που δύσκολα ανατρέπονται  όπως με το κακό παράδειγμα του ΧΕΥ «Νερατζιώτισσα»

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Λ. Μαγιάκης, Αικ. Ψάλτη, Π. Κούκουζας

 

 

 

 

Αναφορά για διαμαρτυρία κατοίκων περιοχής Κοκκινιάς και Ηπειρώτικων

Ειδικό Δρομολόγιο της Δημ. Συγκοινωνίας

 

Μεταφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις διαμαρτυρίες κατοίκων των περιοχών Κοκκινιάς και Ηπειρώτικων για τη μη δρομολόγηση ειδικού λεωφορείου από το Δήμο τις Κυριακές από τις συγκεκριμένες γειτονιές προς το Κέντρο.

 

Συγκεκριμένα το δρομολόγιο αυτό αιτείται να εκτελείται κάθε Κυριακή πρωί και να εξυπηρετεί τις ανάγκες εκκλησιασμού των κατοίκων στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

 

Η Δημοτική Αρχή αν και έχει πολλές φορές υποσχεθεί την υλοποίηση του παραπάνω δρομολογίου μέχρι σήμερα δεν το έχει υλοποιήσει.

 

Παρακαλούμε τη Δημοτική Αρχή όπως ενημερώσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ικανοποίηση του αιτήματος των κατοίκων.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Λ. Μαγιάκης, Αικ. Ψάλτη, Μ. Διακολιού, Π. Κούκουζας


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.