Η παράταξή μας στη συνέλευση κατοίκων του Πολύδροσου

Photo Polydroso1

Σε συνέλευση κατοίκων του Πολύδροσου που οργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου και την παράταξη Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου παραβρέθηκαν την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 ο επικεφαλής του Συνδυασμού Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Κατερίνα Ψάλτη και Μαίρη Διακολιού. Επίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου Β. Καπρινιώτης και άλλα μέλη του συλλόγου από το Μαρούσι.

Στη συνέλευση ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ενημέρωσε τους δημότες για τις δράσεις και τα προβλήματα του Δήμου και άκουσε τα αιτήματα και τις απόψεις τους.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησιάς και των επιπτώσεών της στον κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής.

Ο Λ. Μαγιάκης τοποθετήθηκε στη συνέλευση λέγοντας πως το θέμα της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησιάς είναι κρίσιμο καθώς ένας δρόμος σε περιοχή αμιγούς κατοικίας δέχεται πλέον διαμπερή κυκλοφορία.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί στο μέλλον μετά την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής Μαρμαράδικα όπου, πλην άλλων, επιτρέπεται εκτεταμένη χρήση γενικής κατοικίας.

Προκειμένου να βρεθεί λύση, να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και να γίνει σεβαστό το διάταγμα προστασίας της Ρεματιάς  Χαλανδρίου είναι ανάγκη το Πολύδροσο να θεωρηθεί ως ενιαία ενότητα ανεξάρτητα από τα διοικητικά όρια μεταξύ των δύο Δήμων (Μαρούσι-Χαλάνδρι).

Στην κατεύθυνση αυτή είναι απαραίτητη η εποικοδομητική συνεργασία των τριών όμορων δήμων Βριλήσσια-Μαρούσι-Χαλάνδρι με βάση κοινά αποδεκτές αρχές και επιστημονικές μελέτες για το κυκλοφοριακό, την προστασία του ρέματος, την απορροή των ομβρίων.

Στη συνέλευση τοποθετήθηκε και ο συμπολίτης μας Π. Πάντος ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι μια ουσιαστική παράμετρος του ζητήματος, που δεν μπορεί να αγνοηθεί, είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Φραγκοκλησιάς δεν θα μπορεί να δέχεται τον σημερινό κυκλοφοριακό φόρτο αφού το πλάτος της θα μειωθεί σημαντικά, λόγω της εκτέλεσης έργων ανάπλασης από το Δήμο Αμαρουσίου.

Μαρούσι, 23 Μαρτίου 2015.