Τοποθέτηση στις δημαιρεσίες της 5-3-2017

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

logo_enotita12042016

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ 5-3-2017

Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται στο μέσον της δημοτικής μας θητείας 2015-2019. όπου απομένουν 2,5 χρόνια μέχρι τη λήξη της.

Μια περίοδος που εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας και την Αυτοδιοίκηση.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ειρήνη στην περιοχή μας και δηλώνουμε αποφασισμένοι για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας αν και όποτε αυτό χρειαστεί.

Στόχος μας ήταν και παραμένει η απαλλαγή της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία, το νεοαποικιακού τύπου καθεστώς που επιβάλλουν οι «θεσμοί» και η παραγωγική ανασυγκρότηση ώστε, επιτέλους ύστερα από 8 χρόνια, να μπούμε σε φάση ανάπτυξης, να ανορθωθεί η πατριωτική και λαϊκή υπερηφάνεια μας, να αντιμετωπισθεί η μάστιγα της ανεργίας και της φτώχιας, να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα, να ανακουφισθούν τα λαϊκά στρώματα από την υπερφορολόγηση, να διαφυλαχθεί η δημόσια περιουσία και το περιβάλλον.

Διατηρούμε ανοιχτό μέτωπο απέναντι στο φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και αγκαλιάζουμε τους πρόσφυγες που οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το επόμενο διάστημα θα έχουμε μπροστά μας την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου και ειδικότερα για την Αττική το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των Απορριμμάτων. Ήδη και για τα δύο αυτά ζητήματα έχει ανοίξει ο διάλογος γενικότερα και είναι ανάγκη αυτό να γίνει και στο Δήμο μας οργανωμένα και ουσιαστικά, σε συνεργασία και με την περιφέρεια Αττικής.

Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις μας θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να λειτουργεί αποτελεσματικά, διεκδικητικά, αγωνιστικά και να αποτελεί πρότυπο και υπόδειγμα δημοκρατίας και αγώνα για όλους τους πολίτες της πόλης.

Στην επόμενη περίοδο δίνουμε προτεραιότητα στη δυνάμωμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, την ενίσχυση της διαφάνειας και της συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις αποφάσεις που τους αφορούν.

Προτεραιότητα μας παραμένει η πολεοδομική και λειτουργική ανασυγκρότηση της πόλης μας με προτεραιότητα τα έργα στις γειτονιές και την προστασία του περιβάλλοντος, το κυκλοφοριακό, τη στάθμευση, τη βελτίωση της δημοτικής συγκοινωνίας την αρτιότητα της εκτέλεσης των έργων και της συντήρησης των υποδομών και του πρασίνου.

Στηρίζουμε τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες δημόσιες και ιδιωτικές που γίνονται με σεβασμό στον προαστιακό και παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης μας και δίνουν εργασία ιδιαίτερα στη νεολαία που πλήττεται από την ανεργία.

Διαφωνούμε με την εκτέλεση έργων μέσω ΣΔΙΤ που τελικά τα πληρώνουν διπλάσια οι πολίτες και ήδη στην πόλη μας υπάρχει αρνητική εμπειρία.

Επαγρυπνούμε για την εξέλιξη της υπόθεσης του Mall και της εκποίησης των δημόσιων εκτάσεων και της κεραμικής από το ΤΑΙΠΕΔ.

Αναδεικνύουμε την τοπική πολιτισμική δημιουργία και την πολιτιστική παράδοση της πόλης μας.

Είμαστε δίπλα στη σχολική κοινότητα, τους γονείς και τους φορείς που προάγουν τη δημιουργικότητα της νεολαίας και τον αθλητισμό στην πόλη μας.

Στηρίζουμε όλες τις κοινωνικές δομές που αφορούν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την τρίτη ηλικία και τα ΑμεΑ.

Τέλος ανησυχούμε για την οικονομική κατάσταση του Δήμου που εξ αιτίας των περικοπών στην Αυτοδιοίκηση αλλά και των δανειακών επιβαρύνσεων του στερείται το χρόνο  πολλά εκατομμύρια.

Ευχόμαστε στο κ. Δήμαρχο και σε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες υγεία και δύναμη στην εκτέλεση των καθηκόντων που τους ανέθεσαν οι πολίτες.

Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του Δήμου για τη συμβολή τους στη λειτουργία της πόλης και την εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα το προσωπικό του γραφείου υποστήριξης Δημοτικού Συμβουλίου. Αγωνιζόμαστε ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ευχαριστούμε επίσης τον τοπικό τύπο για τις ηρωικές προσπάθειες που κάνει ώστε η ουσιαστική ενημέρωση για τις τοπικές υποθέσεις, προϋπόθεση της δημοκρατίας, να φτάνει σε όλους  τους πολίτες.