Δήλωση Λευτέρη Μαγιάκη

Λευτέρης Μαγιάκης, Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου
Λευτέρης Μαγιάκης, Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου

 

Με αφορμή τη διοργάνωση από τον ΕΣΑΜ και το Δήμο (και όχι τον Δήμαρχο)  Αμαρουσίου της «λευκής νύχτας» στις 21-6-14, ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Λευτέρης Μαγιάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Δήμος οφείλει να υποστηρίζει τις επιλογές της πλειοψηφίας των εμπόρων και επαγγελματιών του κέντρου για την αναζωογόνηση της εμπορικής δραστηριότητας στην παραδοσιακή αγορά της πόλης. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα των κατοίκων του κέντρου, καθώς και των εργαζόμενων στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Επομένως, η παράταση της εκδήλωσης για μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα δεν μας βρίσκει σύμφωνους και αποτελεί κακό προηγούμενο απώλειας του παραδοσιακού χαρακτήρα του κέντρου και μετατροπής του σε «νησί».

Επισημαίνουμε παλαιότερη θέση μας περί μη μετατροπής του Δήμου σε τουριστικό, γεγονός που θα δώσει το δικαίωμα για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου. Μια τέτοια εξέλιξη μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις θα ωφελήσει. Από τους πολίτες δεν λείπει ο χρόνος, αλλά τα χρήματα και η διάθεση για να καταναλώσουν.

Τέλος, αποφασιστική αναβάθμιση του κέντρου θα μπορούσε να είχε γίνει με την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο «Παναγόπουλου» ή στο οικόπεδο του ΙΓΕ και την εφαρμογή ενός βιώσιμου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η προώθηση της κατασκευής από ιδιώτες του πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης είναι λάθος επιλογή για τους εμπόρους, για τους κατοίκους και θα προξενήσει μη αναστρέψιμη αλλοίωση του περιβάλλοντος και του χαρακτήρα της πόλης μας.