Δημοκρατία και ζωή ή ναζισμός, φασισμός και εξαθλίωση;

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα
.
Στις 18 Σεπτέμβρη 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οργανωμένα, ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που έδρασαν στην λαϊκή περιοχή του Κερατσινίου.

Η δολοφονία του Παύλου ήρθε σε συνέχεια  δολοφονικών  επιθέσεων και βιαιοπραγιών κατά μεταναστών και άλλων  κοινωνικών ομάδων που συνέβησαν αφού δρούσαν ανενόχλητα, με ευθύνη της μνημονιακής συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και  την ανοχή της αστυνομίας.

Δυστυχώς συνεχίζουν να δρουν ακόμη και σήμερα και παρά τη θετική εξέλιξη της κινητοποίησης της δικαιοσύνης, ανασυντάσσονται και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για ομαλή δημοκρατική ζωή.

Για το λόγο αυτό σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε. Ιδίως όταν στελέχη της κυβέρνησης έχουν ενσωματώσει στη ρητορεία και την πρακτική τους στοιχεία της ιδεολογικής τους ατζέντας και όταν διαφαίνεται η πρόθεσή της να υιοθετήσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ρίχνει την εγκληματική οργάνωση στα «μαλακά».

Κάλυψη στο νεοναζιστικό μόρφωμα δίνει για καθαρά μικροπαραταξιακούς λόγους και ο δήμαρχος της πόλης κ. Γ. Πατούλης, ανεχόμενος τη λειτουργία γραφείων τους στο Μαρούσι, παρά το γεγονός ότι έχουν σημειωθεί ήδη αρκετά επεισόδια στις γειτονιές μας.

Επίσης πρόσφατα, μια μέρα μόλις πριν την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα, έκανε αποδεκτή την υποψηφιότητα παράταξης της Χ.Α. στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου, που πρόκειται να γίνουν σε λίγο καιρό.

Ο ίδιος και η παράταξή του νομιμοποίησαν υποψήφιο συνδυασμό τα μέλη του οποίου υποστηρίζουν ανοικτά απόψεις που παραβιάζουν βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας, όπως είναι η χωρίς καμία διάκριση παροχή ιατρικής φροντίδας, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας, σεξουαλικών προτιμήσεων κλπ.

Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι» καταδικάζει τις πρακτικές Πατούλη που «κλείνουν το μάτι» στην Χρυσή Αυγή.

Συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις μνήμης για το θάνατο του Π. Φύσσα.

Αγωνίζεται με όλους τους τρόπους που προβλέπει το Σύνταγμα, ώστε να εξαλειφτεί το φαινόμενο του φασισμού και του ναζισμού στην πόλη μας και στη χώρα.

Δραστηριοποιείται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών οι οποίες αποτελούν τις αιτίες εξαθλίωσης των Ελλήνων. Τον ιδανικό «καμβά» επάνω στον οποίο σχεδιάζονται και εφαρμόζονται, για το συμφέρον των λίγων, όλα όσα είναι ενάντια στον σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή, την αξιοπρέπεια, την ευημερία και τη σταθερότητα για όλους τους πολίτες.

Μαρούσι, 18 Σεπτέμβρη 2014.