“ Συνδημότισσες και συνδημότες, παλιοί συνοδοιπόροι από χρόνια, φίλοι που δώσαμε από διαφορετικούς χώρους μάχες για την πόλη μας, νέοι συνοδοιπόροι που με όλες σας τις δυνάμεις ήρθατε κοντά μας και μας εμπλουτίσατε με το όραμα και τη φωνή σας…

Φίλες και φίλοι που βρεθήκαμε μετά από χρόνια παράλληλων αγώνων να υπηρετούμε τις ίδιες θέσεις και να περπατάμε την ίδια πορεία για την επίτευξη του κοινού μας στόχου να διεκδικήσουμε σε αυτές τις δημοτικές εκλογές τη θέση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο με όραμα την προστασία της πόλης μας…

Σε σχεδόν δυο μήνες θα βρεθούμε μπροστά στις κάλπες για να αναδείξουμε τη δημοτική αρχή που θα διοικήσει το Δήμο μας τα επόμενα πέντε χρόνια. Τα επόμενα πέντε χρόνια που πιότερο παρά ποτέ είναι ανάγκη να θωρακίσουμε την πόλη μας, τη μικρή μας κοινωνία και τις ζωές μας, ώστε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες, τις αντιξοότητες και την αλλοίωση της καθημερινής μας ζωής από επιλογές που μόνο προς το συμφέρον μας δεν είναι.

Όλοι εμείς που εκτιθέμεθα σε αυτήν την αναμέτρηση είμαστε άνθρωποι που έχουμε κοινό όραμα μια πόλη ανθρωπινή για όλους μας και μια μικρή κοινωνία όπου οι ανθρώπινες σχέσεις θα μας έχουν θωρακίσει απέναντι σε κάθε δυσκολία ενεργώντας με σεβασμό, αξιοπρέπεια, σύνεση, γνώση και συνέπεια χωρίς δεσμεύσεις και υποχωρήσεις με γνώμονα την ίση μεταχείριση όλων μας, μέσα σε ένα πλαίσιο ηθικών και δημοκρατικών αξιών χωρίς διακρίσεις, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς αήθεις συμβιβασμούς με μοναδικό στόχο το καλό της πόλης μας, της δικής μας πόλης, που τόσα χρόνια βάλλεται και θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους του κάθε μεγαλοεπιχειρηματία και στα σχέδια δημοτικών αρχών που απείχαν κατά πολύ από το να βιώνουμε μια ανθρώπινη ζωή.

Όλοι εμείς που κατεβαίνουμε στις δημοτικές εκλογές προερχόμαστε από χώρους που από το 2000 τουλάχιστον ήταν παρόντες στα αυτοδιοικητικά της πόλης μας. Προσπαθήσαμε πολύ όλα αυτά τα χρόνια να αποτρέψουμε τη λαίλαπα που μαστίζει το Μαρούσι. Σε όλο αυτό το διάστημα των 9 χρόνων η παράταξή μας ανέδειξε την αυτοδιοικητική της ταυτότητα.

  • Κύριο μέλημά μας ήταν η δημιουργία ενός κλίματος συνεργατικότητας με όλους τους δημότες μέσα από την παρουσία της σε μικρούς και μεγάλους αγώνες, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, για μια καλύτερη ζωή όλων μας στο Μαρούσι.
  • Παρέμεινε συνεπής στις προγραμματικές της δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες ανεξάρτητα από τις κομματικές και ιδεολογικές επιλογές των μελών της.
  • Λειτούργησε με σεβασμό στις συλλογικές, συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων.
  • Την τελευταία τετραετία έχει να παρουσιάσει έναν πλούσιο απολογισμό δράσης με κυριότερα σημεία την αποτροπή της μεταφοράς του Καζίνο της Πάρνηθας, την υπεράσπιση του δασικού χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού, την απόκτηση από το Δήμο του ΟΙΚΟΥ ΤΥΦΛΩΝ με χρήσεις συμβατές προς το κληροδότημα, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό, την προστασία του δημόσιου χώρου, τον έλεγχο των οικονομικών του Δήμου, τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο, την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πολλών άλλων.

    Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές του Οκτώβρη ζητάμε την ψήφο σας για να συνεχίσουμε και την επόμενη δημοτική περίοδο την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο. Για να ακούγεται σε αυτό η δική σας φωνή, για να αγωνιζόμαστε για τη λύση των προβλημάτων, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, για να ελέγχουμε τις πράξεις και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής, για να υπάρχει διαφάνεια και συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.”

Κατερίνα Ψάλτη

Επικεφαλής της παράταξης
Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι