voula poulopoulou

Γεννήθηκα στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και ζω στο Μαρούσι 20 χρόνια. Σπούδασα Δημοσιογραφία στην Αθήνα και παράλληλα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πατρών, στη συνέχεια αποφοίτησα από το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκα σε καθημερινές εφημερίδες στη Πάτρα, στο ελεύθερο και κοινωνικό ρεπορτάζ, υπηρέτησα στο ΙΚΑ κυρίως ως υπάλληλος συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης, απ’ όπου απεχώρησα το 2009. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζομαι ως σύμβουλος συντάξεων και ασφάλισης. Συμμετείχα σε τηλεοπτική εκπομπή παροχής γνώσεων συνταξιοδοτικών θεμάτων, όπου σε ανοιχτή επικοινωνία με τον τηλεθεατή  απαντούσα σε ερωτήσεις και συνεισέφερα αφιλοκερδώς, προκειμένου δοθεί διέξοδος στον κυκεώνα της κρατικής γραφειοκρατίας.

Έχω ενεργή κοινωνική δράση μέσα από τους συλλόγους γονέων  του  6ου Δημοτικού,  8ου Δημοτικού,  4ου Δημοτικού και 4ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, ως εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων του 4ου Δημοτικού Αμαρουσίου έθεσα για πρώτη φορά το 2006 στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα της ανέγερσης  του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο υποστήριξα με αρθογραφία στον τύπο του Αμαρουσίου, προκαλώντας την επέμβαση του Δημόκριτου, του Γενικού Χημείου του Κράτους και του ΟΣΚ, όσον αφορούσε την ακαταλληλότητα των προκατασκευών που λειτουργούσαν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Το 2008 με παρέμβαση μου στο Δημοτικό συμβούλιο, ζήτησα τον καθαρισμό του οικοπέδου που εφάπτεται της πλατείας στο Σωρό, από τα παρκαρισμένα φορτηγά και τα μπάζα.

Ως μέλος πρωτοβουλίας πολιτών Σωρού το 2013, υποστήριξα την επίλυση του κυκλοφοριακού, των διαπλατύνσεων και διανοίξεων στην περιοχή .

Η επαγγελματική μου δραστηριότητα μου έδωσε την δυνατότητα να σχηματίσω πλήρη αντίληψη για τις παθογένειες του ασφαλιστικού συστήματος και να αναζητήσω λύσεις.

Με την μορφή ερωτημάτων, όσο υπηρετούσα, συνέβαλλα, στο μέτρο του δυνατού, στην εκλογίκευση του ασφαλιστικού συστήματος.

Τα τελευταία χρόνια έχω συμβάλει με πιο ουσιαστικό τρόπο, στην στήριξη τροπολογιών, όσον αφορά την εφαρμογή και την επέκταση των βαρέων, καθώς και την γενικότερη διαχείριση των συνταξιοδοτικών διατάξεων.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, με σκοπό την παροχή γνώσης και στήριξης των δοκιμαζόμενων από την σημερινή πολιτική συνανθρώπων μας . 

Επειδή η κρίση είναι κατασκευασμένη και χρησιμοποιείται ως όχημα για την αποδόμηση της κοινωνίας και των δικαιωμάτων μας, είναι υποχρέωσή μας να αντισταθούμε, συνεισφέροντας αλληλέγγυα για μας και τα παιδιά μας. 

Είμαι παντρεμένη με τον Καθηγητή Φυσικής Ανδρέα Ντουκάκη και μητέρα δύο παιδιών.

Η εκλογή μου θα μου δώσει την δυνατότητα να στηρίξω τις κοινωνικές δομές του Δήμου, με έργο καθημερινό και ουσιώδες και να συνεισφέρω στην δόμηση δικλείδων ελέγχου των εκτελεστικών φορέων μέσα στο Δήμο, με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων δημοτών στα κοινά. Η λογική της ανάθεσης αντικαθίσταται από την λογική «ο πολίτης – δημότης ως  κινητήριος δύναμη».

Η διαφάνεια σε κάθε δαπάνη είτε του Δήμου είτε των δημοτικών επιχειρήσεων είναι σε πρώτη προτεραιότητα.

Δεν υπόσχομαι, ζητώ από εμένα, από τον κάθε έναν από εμάς, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υπερβαίνοντας ό,τι μέχρι τώρα τον κρατούσε δέσμιο, επειδή οι καιροί δεν περιμένουν, αντίθετα απαιτούν την συνεισφορά όλων μας.

 

Τηλ.: 6976816995  2106179153

Ε-Mail: [email protected] 


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.