ΕΔΩΣΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Η παράταξή μας αποχώρησε την Τρίτη 23-6-2015 από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το Δημόσιο Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2014.


Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης, δεν τηρήθηκαν οι σύννομες διαδικασίες, που προβλέπουν ότι ο Δημόσιος Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής πρέπει να δημοσιευτεί τουλάχιστον 15 ημέρες πριν τη συνεδρίαση και να γίνει γνωστός με κάθε πρόσφορο μέσο.

Τίποτα από τα δύο δεν τηρήθηκε. Ο Απολογισμός δημοσιεύτηκε μόλις 4 ημέρες πριν τη συνεδρίαση και δεν αναρτήθηκε ούτε καν στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Εκτός όμως από τα διαδικαστικά δεν τηρήθηκε και το πνεύμα του Νόμου που επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους στη συζήτηση.

Επί 8 χρόνια η διοίκηση Πατούλη υποβαθμίζει συστηματικά τη διαδικασία υλοποιώντας την είτε με επικοινωνιακού χαρακτήρα φιέστες, είτε με μεταμεσονύκτιες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώπιον κενών εδράνων.

Έχουμε επανειλημμένα προτείνει άλλους τρόπους για να διευκολυνθεί η ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα του Δήμου με στόχο τη μέγιστη δυνατή βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο μέσα από συνθήκες δημοκρατίας και διαφάνειας, χωρίς να βρίσκουμε ανταπόκριση.

Με τη αποχώρησή μας αρνηθήκαμε  να συμπράξουμε στην απαξίωση της συμμετοχής των πολιτών, την υποβάθμιση του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου και του θεσμού της Τ.Α. γενικότερα, που πρώτος από όλους θα έπρεπε να τα υπερασπίζεται ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης.