Προς τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Σμυρνή
Θέμα: Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 12-12-2022

Κύριε Πρόεδρε,
Παρακαλώ όπως διαβιβάσετε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής με κοινοποίηση στο Δήμαρχο, κ. Αμπατζόγλου και όλους/ες τους/τις δημοτικούς συμβούλους την παρακάτω επιστολή:

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι της Οικονομικής Επιτροπής,

Σύμφωνα με το άρθρο 72 του Καλλικράτη (3852/2010), όπως αυτός ισχύει, στο άρθρο 2 προβλέπεται ότι:
«Οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής είναι αποκλειστικές. Με ειδική απόφαση που λαμβάνεται ομόφωνα, η Οικονομική Επιτροπή μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητά του. Με απόφασή του, η οποία λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να μεταβιβάζει περαιτέρω αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή»

Κατόπιν αυτού και σε συνέχεια της απόφασης 2377/2022 του ΣτΕ καλούμε όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής όπως παραπέμψουν στο δημοτικό συμβούλιο όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 45/2022 συνεδρίασης της επιτροπής, που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη στις 12-12-2022 και ώρα 13.00, για λήψη απόφασης.

Με τη διαδικασία αυτή, μέχρι την τελική διευθέτηση του θέματος, θα αποφευχθούν μελλοντικές εμπλοκές στη λειτουργία του Δήμου, αφού σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε ότι ο τρόπος συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε σύμφωνα με τους νόμους 4623/2019 και 4625/2019 αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 1,52 και 102 παρ.2 του Συντάγματος.

Αικατερίνη Ψάλτη
Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου
Επικεφαλής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.