Απουσιάζοντας για επαγγελματικούς λόγους δεν μπόρεσα να είμαι στα εγκαίνια του βιοκλιματικού κέντρου, ενώ κατόρθωσα να είμαι στα εγκαίνια του Skate Center.
Παρακολουθούσα μέσω της τεχνολογίας τα επιτεύγματά σας, όμως η εικόνα δεν ήταν τόσο πειστική για το μεγαλείο του αποτελέσματος.
Τη Μεγάλη Τετάρτη, λοιπόν, που γύρισα στην πόλη μας, έκανα μια βόλτα και είδα όλα αυτά τα ωραία που εσείς είπατε ότι θα δημιουργήσετε για μια ανθρώπινη πόλη.
Είδα φωτισμούς τεχνητούς που εναλλάσσονταν, προσπαθώντας να δώσουν λίγη χάρη στους δρόμους που κατασκευάσατε.
Είδα σιντριβάνια με πίδακες που άλλαζαν χρώματα, ίσως για να δείχνουν στο λιγοστό κόσμο του κέντρου τα εμπόδια στο διάβα τους.
Είδα αλουμινένιες κολόνες που έπαιζαν μουσική, αλλά μια μουσική που δεν ταίριαζε σε καμιά περίπτωση με την ατμόσφαιρα των ημερών.
Είδα ποταμάκι υπόγειο που προσπαθούσε μέσα από ένα γυαλί να φωνάξει ότι υπάρχει και αυτό στον πολύχρωμο διάκοσμο της πόλης, αλλά μάταια, αφού ο τρόπος κατασκευής είναι απαράδεκτος.
Είδα το φωτισμό των αλουμινένιων κολονών ‒αποτυχημένος σχεδιαστικά αλλά και ενεργοβόρος‒, που σίγουρα δεν έχει κάτι να δώσει στον όλο σχεδιασμό της βιοκλιματικής ανάπτυξης του κέντρου της πόλεως που τόσο πολύ διαφημίσατε.
Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν τα πρόσωπα των κατοίκων που κυκλοφορούσαν στο κέντρο, αλλά και τα πρόσωπα των καταστηματαρχών που ξεροστάλιαζαν σα βοσκοί στην γκλίτσα τους, περιμένοντας στην είσοδο του καταστήματός τους για την επίσκεψη ενός πελάτη.
Αυτές οι δυο κατηγορίες ανθρώπων είχαν κάτι κοινό να εκφράσουν κύριε απερχόμενε δήμαρχε: Μελαγχολία, παντελή έλλειψη μιας στιγμής ξεγνοιασιάς ή ικανοποίησης από κάτι που ήταν δεδομένο στον κύκλο της καθημερινότητας: έναν πελάτη, που μάταια μάλλον περιμένουν για να δουν.
Αυτά λοιπόν τα συμπτώματα που δηλητηριάζουν καθημερινά την κοινωνία του Αμαρουσίου, οφείλονται σε μια πολιτική της οποίας είστε υποστηρικτής με τις δημοτικές πολιτικές αποφάσεις σας.
Εργάζεστε και εσείς, όπως και οι σύμβουλοί σας στο ίδιο παλαιοκομματικό στυλ, για το οποίο η ιδιοτέλεια και η αλαζονεία είναι τα ιερά σκήπτρα της ήδη παρηκμασμένης εξουσίας σας στα δρώμενα της πόλης μας.
Μιας πόλης που εσείς και οι σύμβουλοί σας πιστεύουν ότι κατοικείται από ψάρια και σαν ψάρια θα θαμπωθούμε από τα πολύχρωμα δωράκια.
Μετά λοιπόν τη ματιά που έριξα στην πόλη μας, αναρωτιέμαι για ποιο βιοκλιματικό έργο ομιλείτε κύριε απερχόμενε δήμαρχε του Αμαρουσίου;
Νομίζετε ότι όλοι σε αυτόν τον τόπο είναι τόσο άσχετοι και αστοιχείωτοι, ώστε να μη γνωρίζουν τι σημαίνει ο όρος βιοκλιματικό;
Μόνον κάποιοι βασιλικότεροι του βασιλέως σύμβουλοί σας δεν έχουν προφανώς σχέση αφού τρέχουν οπουδήποτε κόβετε κορδέλα για να πάρουν μερίδιο από τη λεία του καρχαρία.
Βιοκλιματισμός σημαίνει πράσινο, πολύ πράσινο και όχι ξεροί δρόμοι στρωμένοι με γρανιτοπλακάκι. Αυτά τα λίγα για το κέντρο της πόλης που ανανεώνετε για πολλοστή φορά, εις βάρος της περιφέρειας του Αμαρουσίου, η οποία υποφέρει.
Υποφέρει κύριε απερχόμενε δήμαρχε από έλλειψη σοβαρών έργων υποδομής που θα προστατεύσουν την περιουσία των κατοίκων και των δημοτών. Το υπάρχον πράσινο δεν οφείλει την ύπαρξή του στην πρωτοβουλία του δήμου, αλλά στην πρωτοβουλία των κατοίκων και το ενδιαφέρον που δείχνουν καθημερινά για τη συντήρησή του και χάριν του πρασίνου υπάρχει ακόμα η χρήση κατοικίας στην περιφέρεια του δήμου. 
Μια περιφέρεια που πληρώνει δυσβάστακτους φόρους, αλλά και πρόστιμο για την ύπαρξη του πρασίνου στις αυλές.
Συγκεκριμένα, στη Νέα Λέσβο, που κάποτε εσείς αποκαλέσατε Ελβετία, η αντιδήμαρχός σας, κυρία Χαλιώτη, διέπραξε έγκλημα με την κατασκευή αναστήλωσης της παλιάς δεξαμενής πακτώνοντας μέσα στο μπετόν τα δένδρα που βρίσκονται γύρω από την βάση της δεξαμενής και απορώ ειλικρινά πώς δεν έχει ακόμα παρέμβει το δασαρχείο ή ο εισαγγελέας. Ή μήπως έχει παρέμβει και σας ζητά εξηγήσεις για το έγκλημα, στο όποιο από την υπερβολική σας εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο της κύριας Χαλιώτη, εγκληματίσατε και εσείς;
Δεν πράξατε το ίδιο λάθος μόνον μια φορά, αλλά, συγκεκριμένα, δύο φορές, τη μια όταν συναινέσατε στη διατήρηση της ύπαρξης ενός έργου χωρίς καμιά απολύτως χρήση ‒και ξέρει καλά η εν λόγω κυρία τις προτάσεις των ενδιαφερόμενων κατοίκων‒ αλλά δεν ρωτήσατε και τους κατοίκους αν ήθελαν την ύπαρξη της δεξαμενής.
Ρωτώ λοιπόν ποιον ρωτήσατε για να πετάξετε στα σκουπίδια 37000 ευρώ που μου ομολόγησε η κ. Χαλιώτη την ημέρα της κοπής της πίτας του τοπικού συλλόγου, για να τα επενδύσατε στο όνομα της ιδιοτέλειας που εκπροσωπείτε τόσο εσείς όσον και οι σύμβουλοι σας σε πολιτικό αλλά και διαδημοτικό επίπεδο.
Διδάξατε λοιπόν με την κυρία Χαλιώτη πως μεταξύ του ημιμαθή και του αμαθή πιο επικίνδυνος είναι ο ημιμαθής.
Φροντίσατε να φτιάξετε τις κακοτεχνίες που άφησαν όμοροι δήμοι και το γνωρίζουν καλά αυτό το θέμα οι αντιδήμαρχοι σας. Θα μπορούσα να σας δείξω πολλά αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα αλλά θα κλείσω την επιστολή μου με την κάτωθι πρόταση.
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

ΥΓ.
Χρειάζεστε μαθήματα δημοκρατίας κύριε απερχόμενε δήμαρχε τόσο εσείς όσο και μερικοί σύμβουλοί σας, οι οποίοι με την έλλειψη γνώσης που τους χαρακτηρίζει σας έχουν σκάψει προ πολλού τον λάκκο ‒αν και δεν θέλετε να το καταλάβετε‒ τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Ο δημότης Αμαρουσίου

Γεώργιος Μυλωνάς

Κάτοικος Νέας Λέσβου
Πέτρας 13


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.