Επιτυχημένη παρέμβαση της Ενότητας για το Golden Hall

Μαρούσι 21/3/16

ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ GOLDEN HALL

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στις  17-3-2016, τέθηκε προς ψήφιση η γνωμοδότηση σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επέκταση των δραστηριοτήτων της LAMDA (συμφερόντων Λάτση) εντός του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) κατά 22.000 τ.μ. Το σύνολο του κτιρίου, επιφάνειας περίπου 95.000τ.μ, έχει παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στη LAMDA. Ήδη στο κτίριο και σε επιφάνεια 73.000 τ.μ. λειτουργεί το GOLDEN HALL. Στην επέκταση περιλαμβάνεται, πλην άλλων, η κατασκευή ενυδρείου, μουσείου, και εμπορικών καταστημάτων ψυχαγωγίας και εστίασης

Στη συνεδρίαση αυτή, η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ παρενέβη με τοποθέτηση του επικεφαλής της Λευτέρη Μαγιάκη.

Με μία συνοπτική (λόγω χρόνου) ομιλία έκανε αναφορά στο γνωστό σε όλους τους Μαρουσιώτες «αμαρτωλό» ιστορικό του ακινήτου,  έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συνέπειες της επέκτασης του GOLDEN HALL, επικεντρωνόμενος κυρίως στον κυκλοφοριακό φόρτο και στην έλλειψη σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης, στον κορεσμό της περιοχής από αντίστοιχες χρήσεις (MALL, GOLDEN HALL, HELEXPO κλπ) και τις δυσμενείς επιπτώσεις του στην τοπική αγορά. Εξέφρασε δε την αντίθεσή του στην κατάργηση του δημοτικού φόρου ύψους 2% επί του τζίρου των καταστημάτων, χαρακτηρίζοντάς την «μεταφορά πλούτου» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε την ανάγκη της κοινωνίας του Αμαρουσίου για πολιτιστικές χρήσεις, και ζήτησε να μην υπερψηφιστεί η μελέτη αυτή.

Τελικά και παρά την αρχική θετική εισήγηση της διοίκησης της Περιφέρειας για έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την επέκταση του GOLDEN HALL, αποφασίστηκε η αναβολή λήψης απόφασης επί του θέματος,αφού προηγουμένως ζητηθεί η διατύπωση γνώμης από το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου.

Σημειωτέον ότι η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ήταν ενημερωμένη για τη σχετική συζήτηση στο περιφερειακό Συμβούλιο και δεν θεώρησε σκόπιμο να παρέμβει.

Παρούσες στη συνεδρίαση ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αικ. Ψάλτη και Μ. Διακολιού, καθώς και ο κ. Π. Πάντος εκ μέρους του Συλλόγου Πολυδρόσου.

 

 

Για το γραφείο τύπου

Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι

 

Ζέτα Πολίτη

699 3438665

[email protected]