ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 17 Σεπτέμβρη οι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Μαγιάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ, και Πέτρος Κούκουζας,  ύστερα από πρωτοβουλία τους, παραβρέθηκαν σε συνάντηση  μεταξύ του  προέδρου  του Σικιαρίδειου Ιδρύματος κ. Αργυρόπουλου, του  διευθυντή του Ιδρύματος κ. Οικονόμου και της προέδρου  των εργαζομένων κ. Όλγας Μουτζάλα,  με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Γιώργο Καραμέρο και τη Μαρουσιώτισσα περιφερειακή σύμβουλο Καλλιόπη Βέττα.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα του Ιδρύματος, αναγνωρίστηκε το σοβαρό κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο του και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις ενέργειες που πρέπει και θέλει να κάνει η περιφερειακή αρχή με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του.

Παρά τους ασφυκτικούς οικονομικούς περιορισμούς, που προέρχονται από την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική και τις αρνητικές υπουργικές αποφάσεις που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα ακόμα και από την προβληματική περσινή χρονιά, ο κ. Καραμέρος, ενώπιον των εκπροσώπων του Ιδρύματος και των δημοτικών συμβούλων, δεσμεύτηκε :

α. να υπάρξει θετική εισήγηση από την περιφέρεια προς το υπουργείο για να χαρακτηριστεί το Ίδρυμα “Κέντρο αποκατάστασης”, που θα του αποφέρει άμεσα περισσότερα έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

β. για την ταχεία είσπραξη της πρώτης δόσης της κρατικής επιχορήγησης, που αφορά στο Α’ εξάμηνο του 2014 και ανέρχεται σε 135.000 ευρώ.

γ. για την έκτακτη επιχορήγηση του Ιδρύματος από κονδύλια της Περιφέρειας.

δ. για την άμεση ανάδειξη αναδόχου και για τέταρτο δρομολόγιο (τρία έχουν ήδη ανατεθεί) μεταφοράς των μαθητών του 1ου ειδικού δημοτικού σχολείου.

Η παράταξή μας θα επαγρυπνεί για τη διασφάλιση του καλύτερου δυνατού επιπέδου λειτουργίας κάθε κοινωνικής και προνοιακής δομής στην πόλη μας.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.