Διαβάστε το άρθρο του δημοτικού μας συμβούλου Δ. Κουτσουβέλη που δημοσιεύτηκε στην πρόσφατη Αμαρυσία:

ΚΕΔΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ

O Προέδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δήλωσε για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μεταξύ άλλων τα εξής:

Όσον αφορά την αποτίμηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, θεωρώ ότι το ΟΧΙ επικράτησε για δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος,  είναι γιατί “είχε πρόσωπο”.

Εκπροσωπήθηκε από έναν πολιτικό ηγέτη, τον κ. Τσίπρα,  ένα  πρόσωπο που για την πλειοψηφία του λαού μας σήμερα εκφράζει  την ελπίδα.

Αντίθετα, το ΝΑΙ, δεν είχε πρόσωπο.

Δεν είχε έναν αντίστοιχο πολιτικό ηγέτη που να εκπροσωπεί την ελπίδα ή κάποιες θετικές προσδοκίες.

Επιπλέον, υποστηρίχθηκε από πολιτικές και κομματικές ηγεσίες που αποδεικνύεται ότι αποστρέφεται η πλειοψηφία της κοινωνίας μας.

Μην είστε τόσο μετριόφρων κ. Πατούλη. Και επειδή από σεμνότητα δεν θέλετε να περιαυτολογήσετε, είναι γνωστό τοις πάσι ότι το ΝΑΙ είχε πρόσωπο και ήσασταν φυσικά εσείς, με την ιδιότητα του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του Δημάρχου Αμαρουσίου. Ήσασταν ο άνθρωπος που βγήκε μπροστά και υποστήριξε το ΝΑΙ, όσο κανείς άλλος, με τις ακόλουθες ενέργειες, που παρατίθενται κατά χρονολογική σειρά:

1) Δήλωση Γ. Πατούλη, Προέδρου ΚΕΔΕ την 27-6-2015 : Η Τοπική Αυτοδιοίκηση….δεν θα επιτρέψει, για άλλη μια φορά, η νομοθετική και εκτελεστική ανεπάρκεια των κυβερνώντων να διακινδυνεύσει την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ και στην Ευρώπη. 

2) Συνεκλήθη από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, στις 30-6-2015, εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο αναφέρει ότι η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού Τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Μάλιστα ανέφερε ότι εκδόθηκε ομόφωνα, αλλά επί των παρόντων, διότι οι αριστερές δυνάμεις απεχώρησαν.

3) Την 1-7-2015  ο Γιώργος Πατούλης, ως Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και μέλος της Ομάδας υποστήριξης του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ζητάει με δήλωση του Ακύρωση του δημοψηφίσματος, άμεση παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και δημιουργία Κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού.

4) Την 3-7-2015 ήταν εισηγητής στην κεντρική εκδήλωση του ΝΑΙ στο Καλλιμάρμαρο.

5) Την 6-7-2015 ανακοίνωσε έκτακτη γενική συνέλευση των Δημάρχων όλης της Χώρας για την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 ως συνέπεια των εξελίξεων που κομίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Βεβαίως, δεν έπραξε το ίδιο, για την έκδοση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ ως προς τη στάση που θα τηρούσε στο δημοψήφισμα, δηλ. δεν απευθύνθηκε στο κυρίαρχο όργανο που είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΚΕΔΕ, αλλά περιορίστηκε στα στενά και ελεγχόμενα πλαίσια του ΔΣ της ΚΕΔΕ για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα και μάλιστα προκατέβαλε και τη στάση της ίδιας της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή στην επιτροπή στήριξης του ΝΑΙ την προηγουμένη μέρα της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ.

Βεβαίως δικαιώθηκε για την εσπευσμένη αυτή επιλογή του, αφού το ΟΧΙ κυριάρχησε συντριπτικά στους περισσότερους Δήμους της χώρας.

6) Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και την εκδήλωση στήριξης του ΝΑΙ που διοργάνωσε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την 2-7-2015, στέλνοντας sms στα κινητά τηλέφωνα με τα οποία καλούσε τους πολίτες να παραβρεθούν ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ και ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι το ΝΑΙ είχε πρόσωπο, είχε έναν αντίστοιχο πολιτικό ηγέτη που να εκπροσωπεί την ελπίδα ή κάποιες θετικές προσδοκίες. Είχε τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ Κ.ΠΑΤΟΥΛΗ? ΚΑΙ  ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΑΙΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ που αποδεικνύεται ότι αποστρέφεται η πλειοψηφία της κοινωνίας μας?

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΕΔΕ ΜΑΣ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ?

 

Υ.Γ. Η θέση μου, σε απόλυτη ταύτιση με τη θέση της δημοτικής μας παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ που ορθά χαρακτήρισε την παρέμβαση του κ. Πατούλη ως εξωθεσμική, από την πρώτη στιγμή ήταν ότι ένα ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ υπέρ της μιας ή της άλλης επιλογής, το οποίο ΔΣ της θεσμικά υφίσταται για να εκπροσωπεί το σύνολο των Δήμων ανά τη χώρα, ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, δεν μπορεί να είναι ανεκτό.

Η υποχρέωση ουδετερότητας και αποστασιοποίησης εντείνεται την στιγμή που οι Δήμοι αποτελούν ΝΠΔΔ, τα οποία εκ του νόμου εμπλέκονται άμεσα  στη διοργάνωση του δημοψηφίσματος όπως και κάθε είδους εκλογών με τη συμμετοχή δημοτικών υπαλλήλων στην διοργάνωση του δημοψηφίσματος και στην ομαλή διασφάλιση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Υπάρχει ηθική, πολιτική και θεσμική υποχρέωση όλων μας ως αιρετών που είμαστε εδώ από και για όλους τους πολίτες να σεβαστούμε τα ανωτέρω δεδομένα, αποφεύγοντας την ταύτιση με οιαδήποτε επιλογή και να διασφαλίσουμε την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατόπιν τούτων, οποιοδήποτε ψήφισμα που κείται ρητώς ή υπαινίσσεται σύμπλευση με τη μία ή την άλλη επιλογή κατά τη γνώμη μου εκφεύγει από τα όρια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣI


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.