kyriakos sakellaris

Πριν τα τυπικά αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου να διαβάσεις τους λόγους που είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δημοτικό συνδυασμό «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι».

 Να σου πω τι ΘΕΛΩ και τι ΟΧΙ!

 Δεν θέλω να ζω σε μια πόλη κοινωνικών αδικιών.

Θέλω να μην υπάρχει κανένας άστεγος στο Μαρούσι, κανένα υποσιτιζόμενο παιδί ούτε στα σχολεία ούτε αλλού, κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό και καμία πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό λόγω οικονομικής αδυναμίας. Κανένας άνεργος και ανασφάλιστος καθώς και οικογένειες  χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δεν θέλω να ζω σε μια πόλη με αποκλεισμούς των συνανθρώπων μου που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες.                                                                                                                        Θέλω υποχρεωτική τήρηση των προδιαγραφών προσβασιμότητας, για τους κινητικά αναπήρους πολίτες σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες του ΔΗΜΟΥ (Πνευματικά  Κέντρα – ΚΑΠΗ – Κεντρικές Υπηρεσίες κ.λ.π.) και σε νέες που θα      δημιουργηθούν. Το ίδιο και σε όλες τις δημόσιες σχολικές μονάδες.

Θέλω την δημιουργία ραμπών και πεζοδρομίων με οδηγούς για τυφλούς, σε όλα τα σημεία  της πόλης, για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία αμαξιδίων και ατόμων με πρόβλημα  τυφλότητας. Επιτήρησή τους για την μη κατάληψή τους από αυτοκίνητα.

Δεν θέλω διοίκηση που να εξυπηρετεί συμφέροντα. Εργολαβίες, προτίμηση σε συγκεκριμένους επαγγελματίες. Βόλεμα φίλων  γνωστών και ψηφοφόρων σε θέσεις εργασίας.

Θέλω μια διαχείριση των δημοτικών πόρων και των δημοτικών επιχειρήσεων  δίκαιη, ορθολογική και προς όφελος των δημοτών και των εργαζομένων του δήμου.

Δεν θέλω έργα βιτρίνας, κούφιας ευμάρειας, στη λογική της κοκεταρίας και των  κοσμικών εμφανίσεων. Δεν θέλω καμία άλλη υπερτοπική χρήση στο Μαρούσι.

Θέλω πόλη καθαρή, θέλω ποιοτική και συχνή δημοτική συγκοινωνία. Θέλω σχεδιασμό με ορίζοντα για τα παιδιά μου και τα παιδιά των παιδιών μου.

Θέλω οι εντάξεις στο σχέδιο περιοχών που έχουν δρομολογηθεί ή που πρόκειται να δρομολογηθούν, να περιλαμβάνουν μόνον περιοχές αμιγούς κατοικίας.

Θέλω Προτεραιότητα στα έργα υποδομής στις γειτονιές (όμβρια, αποχετεύσεις, συγκοινωνία κλπ).

Θέλω αναπλάσεις που θα αναβαθμίσουν τη ζωή και θα μετατρέψουν τον δημόσιο χώρο της γειτονιάς σε χώρο φιλόξενο, επεκτείνοντας και συντηρώντας υποδομές όπως υπαίθρια καθιστικά, παιδικές χαρές, σημεία συνάντησης.

Θέλω δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, όχι στη λογική του “όπου μπορούμε”  ή “όπου μένει ο πελάτης” αλλά με γνώμονα έναν συνολικό σχεδιασμό κυκλοφορίας και κίνησης μέσα στην πόλη.

Δεν θέλω τους άπειρους “ειδικούς” συμβούλους.

Θέλω την απαλλαγή της διοίκησης των υπηρεσιών του Δήμου από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των πολιτικών προϊσταμένων που θέλουν τις δημόσιες υπηρεσίες προσωπικό τους φέουδο για πελατειακές εξυπηρετήσεις.
Θέλω διοίκηση από υπηρεσιακούς υπαλλήλους με βάση τη νομοθεσία, διαφάνεια, επιστημονικό προσωπικό και επενδύσεις σε υποδομές και εξοπλισμό.

Θέλω εργαζόμενους στον Δήμο με μόνιμη και αξιοκρατική σχέση εργασίας που να διασφαλίζει τα μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Δεν Θέλω να ζω στην άγνοια.

Θέλω να ξέρω ΓΙΑΤΙ δεν έχει γίνει απογραφή της περιουσίας του δήμου Αμαρουσίου  από το 2000. Γιατί ο δήμος αγνοεί τις μεταβολές που έγιναν τα τελευταία 14 χρόνια;

Δεν Θέλω να επιβαρύνομαι από την πολιτική των διακρίσεων.

Θέλω να εισπραχτούν επιτέλους οι οφειλές των μεγάλο-οφειλετών στο Δήμο μου. Γιατί ξέρω ότι το 76% των απαιτήσεων ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ (συνολικά 35εκ ευρώ) προέρχεται μόλις από 63 μεγάλο-οφειλέτες, περίοπτη θέση στην λίστα έχουν υπερτοπικά εμπορικά κέντρα και γνωστοί επιχειρηματίες.

Δεν Θέλω οριζόντια οικονομικά μέτρα σαν δημότης.

Θέλω δραστική μείωση των δημοτικών τελών για τα νοικοκυριά και απόδοση του συνόλου τους για τις δαπάνες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, όπως ορίζει ο νόμος.

Θέλω αύξηση των δημοτικών τελών για τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και χρηματοδότηση των έργων στις γειτονιές με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Θέλω μέτρα ενίσχυσης και προστασίας για τις μικρές επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εμπόρους της πόλης μου.

Θέλω να είμαι ένας από αυτούς που στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και όχι το πόσες φωτογραφίες βγαίνει ο Δήμαρχός της.

ΘΕΛΩ στις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ τριπλές ΕΚΛΟΓΕΣ του ΜΑΗ να ΤΕΛΕΙΩΣΩ με το πολιτικό προσωπικό της χρεοκοπίας στην πατρίδα και στον Δήμο μου.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Γεννήθηκα στο Δήμο Ζωγράφου.

Είμαι 57 χρόνων.

Έχω τρία [3] παιδιά.

Από το 1993 κατοικώ στην Νέα Λέσβο στο Μαρούσι.

Είμαι Μηχανικός  από το 1982 με απασχόληση σε μεγάλα και μικρότερα έργα υποδομής στην Ελλάδα και πολλές χώρες στην Ευρώπη.

Από το 2008 δραστηριοποιούμε στον τομέα των Βιομηχανικών Κατασκευών σαν συνέταιρος σε μικρή τεχνική εταιρεία με  γραφείο στο Μαρούσι.

Έχω Ενεργή Πολιτική και Συνδικαλιστική δραστηριότητα μέσα από τον χώρο της Αριστεράς από το 1974.

Είμαι μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου γυμνασίου Αμαρουσίου.

Είμαι παραγωγός σε δια-δικτυακό μουσικό ράδιο και ιδρυτικό μέλος του πυρήνα φιλόζωων στο Δάσος Συγγρού.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010, ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης ‘ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ’, και ιδρυτικό μέλος του συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι».


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.