Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΚΟΥΖΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Λεφτά υπάρχουν στο δήμο Αμαρουσίου … για τους ημέτερους

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α., η ανώνυμη εταιρία του δήμου Αμαρουσίου, στις 26 Μαΐου 2014, μόλις μία εβδομάδα μετά τις δημοτικές εκλογές, (ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» 19.09.2014), ενέκρινε τη σύμβαση με τον ηλεκτρολόγο–ηλεκτρομηχανολόγο κ. Παρασύρη Φραγκιά, «για την κάλυψη των αναγκών της», ύψους 12.000 ευρώ.

Ο κ. Παρασύρης Φραγκιάς είναι, κατά πάσα πιθανότητα, o υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Πατούλη, στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, ο οποίος δεν εκλέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Η επιλογή έγινε με τη διαδικασία της συλλογής τριών προσφορών και όχι με τη διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού, όπου θα μπορούσαν να συμμετέχουν και άλλοι, συμπολίτες μας και μη, ηλεκτρολόγοι‒ηλεκτρομηχανολόγοι. Όσοι ασχολούνται με προσφορές και διαγωνισμούς γνωρίζουν πως πολύ εύκολα μπορούν να βρεθούν δύο οικονομικές προσφορές πιο ακριβές από του ενδιαφερόμενου ‒και προτιμητέου από το διοικητικό συμβούλιο‒ μειοδότη.

Η απόφαση της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» ελήφθη μετά τις εκλογές, επειδή εάν ο κ. Παρασύρης Φραγκιάς, είχε συνάψει σύμβαση με την εταιρία πριν από τις εκλογές δε θα είχε δικαίωμα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Πατούλη και συνεπώς δε θα μπορούσε να βοηθήσει και με αυτό τον τρόπο στην επανεκλογή του ­τελευταίου στο δημαρχιακό αξίωμα.

Η απόφαση του Δ.Σ. της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» παρόλο που ελήφθη στις 26.05.2014 και αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» στις 19.09.2014, αφορά σύμβαση η οποία έχει ισχύ από 01.01.2014 έως 31.12.2014.

Δηλαδή ο κ. Παρασύρης Φραγκιάς εργαζόταν από την 01.01.2014 μέχρι την υπογραφή της σύμβασης χωρίς να πληρώνεται, θεωρώντας σίγουρο πως θα μειοδοτήσει και θα υπογράψει τη σύμβαση ;

Ή μήπως ο κ. Παρασύρης Φραγκιάς άρχισε να εργάζεται μετά την υπογραφή της σύμβασης, άρα και το αντίτιμο της εργασίας του σύμφωνα με την σύμβαση θα είναι το ανάλογο ποσό για την απασχόλησή του ;

Εάν δεν υπήρχε η «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α» που δημιούργησε η διοίκηση Πατούλη και τα ακίνητα του δήμου βρίσκονταν στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών του δήμου, δεν θα χρειαζόταν αντίστοιχη σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο, αλλά την εργασία αυτή θα την έκανε το επιστημονικό προσωπικό του δήμου. Ο δήμος δηλαδή θα εξοικονομούσε το ποσό των 12.000 ευρώ το χρόνο, όπως και πολλά άλλα αντίστοιχα ποσά.

Η διοίκηση Πατούλη, επέλεξε την οδό της πλήρους αδιαφάνειας στις αποφάσεις της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» καθώς δε δέχτηκε την εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της κανενός μέλους από την μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι η παράταξή μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» έλαβε γνώση της συγκεκριμένης απόφασης, μετά τη 19η Σεπτεμβρίου 2014 που η απόφαση αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Ο κ. Πατούλης, εκκολαπτόμενος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) και οι ημέτεροί του, δημοτικοί σύμβουλοι και μη, φοβούνται τον ενδελεχή έλεγχο της μείζονος αντιπολίτευσης και γι’ αυτό κρατούν κλειστές τις πόρτες και της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» και της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε.» που εκτελεί όλα τα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του δήμου.

Η διοίκηση Πατούλη, με τη λογική πως ο δήμος αποτελεί φέουδό της, νομίζει πως θα μείνει στο απυρόβλητο της κοινωνικής κατακραυγής. Νομίζει πως μοιράζοντας τα χρήματα των Μαρουσιώτων στους ημέτερους, ακόμα και με νομότυπους τρόπους, θα εξασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση και την ανάδειξη του κ. Πατούλη σε υψηλότερους πολιτικούς θώκους.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», θα συνεχίσει να ενημερώνει τους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Πατούλη, τεκμηριωμένα με αδιάσειστα στοιχεία, που θα αποκαλύπτουν το μέγεθος της λαφυραγώγησης του Δήμου Αμαρουσίου και θα κάνει ό, τι μπορεί για να αποτρέψει την κατασπατάληση των χρημάτων των πολιτών.

 

Π. Κούκουζας


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.