Το Μαρούσι να πει μαζικά όχι στη ΣΜΠΕ για τη “νομιμοποίηση” του Mall

logo_enotita12042016

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Το Μαρούσι να πει μαζικά όχι στη ΣΜΠΕ για τη “νομιμοποίηση” του Mall

 

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 20/10 θα συζητηθεί  η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων( ΣΜΠΕ) για τον ΕΧΣ( Ειδικός Χωρικός Σχεδιασμός) της περιοχής του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου.  Έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεση μας στη συγκεκριμένη ΣΜΠΕ την οποία για πολλούς λόγους θεωρούμε απαράδεκτη. Ο κυριότερος είναι πώς θέλουμε πάση θυσία να αποφευχθεί το ενδεχόμενο “νομιμοποίησης” του ακίνητου του “The Mall Athens” , του οποίου η ανέγερση έχει οριστικά κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική με  απόφαση του ΣτΕ( 376/2014).

Η ΣΜΠΕ η οποία συντάχθηκε από την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, Lamda Development, δεν έλαβε υπόψη της τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το ΥΠΕΝ για τις συγκεκριμένες μελέτες. Θεωρούμε πώς η επιστημονική της αξία είναι μηδαμινή και η απόρριψη της αυτονόητη.

Οι πολίτες του Αμαρουσίου πρέπει να δείξουν την πλήρη αντίθεση τους στη σχεδιαζόμενη “νομιμοποίηση” ενός αυθαιρέτου ακινήτου το οποίο μέχρι σήμερα, στα 11 χρόνια λειτουργίας του δεν έχει προσφέρει κανένα όφελος στην πόλη μας. Αντίθετα έχει επιβαρύνει σημαντικά τις όμορες περιοχές( Ψαλίδι, Άγιος Θωμάς, Εργατικές Πολυκατοικίες).

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών στην οδό Αναπαύσεως στο Χολαργό, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, στις 15:30, όλο το Μαρούσι καλείται να δώσει το παρόν για να απαιτήσουμε  από το Περιφερειακό Συμβούλιο την σαφή απόρριψη της ΣΜΠΕ για τη “νομιμοποίηση” του  “The Mall Athens”.