ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

 

logo_enotita12042016

Συνάντηση με τον Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Γ. Σταθάκη για τη ΣΜΠΕ του Mall

Αντιπροσωπεία της παράταξης αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Λ. Μαγιάκη, τους δημοτικούς συμβούλους Π. Κούκουζα και Αικ. Ψάλτη και το μέλος της Συντονιστικής Σμ. Κιούση, συναντήθηκαν την Τρίτη 10-1-2017 με τον υπουργό ΥΠΕΝ κ. Γ. Σταθάκη για το θέμα της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τη «νομιμοποίηση» του Mall.

Η αντιπροσωπεία παρουσίασε στον κ. Υπουργό αναλυτικά τις θέσεις της παράταξης για τη ΣΜΠΕ και ζήτησε να μην γίνει αποδεκτή ως έχει.

Έθεσε και το θέμα της θεσμοθέτησης αντισταθμιστικών μέτρων για την, έστω και μερική, περιβαλλοντική, κοινωνική, και οικονομική αποκατάσταση της ζημίας που έχει προκληθεί στην πόλη.

Έγινε επίσης αναφορά και στα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη (ΧΕΥ, Κτίριο Κεραμικής, Δημόσιοι Χώροι, Σκέπασμα Αττικής Οδού, Υπογειοποίηση Κύμης, Πεζογέφυρες), που όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συμψηφισθούν με την υπόθεση του Mall.

Η αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης κάλεσε τον Υπουργό και την Κυβέρνηση

• Να δικαιώσει τους πολύχρονους αγώνες των αγωνιστών του κινήματος κατά του μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης
• Να καταγγείλει και να βάλει τέλος στη διαπλοκή
• Να εκπέμψει το μήνυμα ότι ο σεβασμός προς το αστικό περιβάλλον, η ποιότητα ζωής στις πόλεις, η περιουσία των πολιτών, η προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να θυσιάζονται υπέρ των επιχειρηματικών σχεδίων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Να εδραιώσει το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης μεταξύ των πολιτών, να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και να τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα
• Να αποκαταστήσει, όσο γίνεται, με έργα, την άναρχη και βίαιη ανάπτυξη που επιβλήθηκε στο Μαρούσι τα τελευταία είκοσι χρόνια προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με τις αποφάσεις Κυβερνήσεων και τη συνεργασία αιρετών της Αυτοδιοίκησης

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη τις απόψεις της παράταξης και ότι αναμένει σύντομα τις εισηγήσεις των Υπηρεσιών για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από την πλευρά του Υπουργείου.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.