Ματαίωση Δημοτικού Συμβουλίου για κεραίες

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

 

Ματαίωση Δημοτικού Συμβουλίου για κεραίες

 

Σε ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 9-2-2017, που η ίδια είχε συγκαλέσει, ύστερα από αίτημα της Επιτροπής Κατοίκων Ν. Τέρματος, για τη λήψη απόφασης σχετικά με την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της πολυκατοικίας της οδού Στρ. Λέκκα 33, στο Νέο Τέρμα, προχώρησε η Δημοτική Αρχή.

Η απόφαση αυτή της Δημοτικής Αρχής στερείται σοβαρότητας και υποβαθμίζει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμπαίζει τους κατοίκους και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στην εταιρία να προχωρήσει ανενόχλητη στην εγκατάσταση της κεραίας.

Οι κάτοικοι αφήνονται απροστάτευτοι, χωρίς πολιτική κάλυψη, δεδομένου ότι η εγκατάσταση της κεραίας έχει αδειοδοτηθεί από την ΕΕΤΤ, ήδη από το Νοέμβριο του 2016, μετά και από έγκριση δόμησης από την Πολεοδομία Αμαρουσίου το Μάρτιο του 2015.

Το αίτημα των κατοίκων να επικαιροποιηθεί άμεσα το ψήφισμα 134/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου για «αναστολή οποιασδήποτε χορήγησης άδειας εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας» μέχρι να αναθεωρηθεί το σημερινό ισχύον νομικό πλαίσιο, παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική αρχή δεν προέβη σε καμία δήλωση που να καλεί την εταιρία να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση της κεραίας, ούτε κάλεσε τους κατοίκους σε επαγρύπνηση προκειμένου να αποτραπεί δυναμικά η εγκατάσταση μέχρι την πλήρη νομική διερεύνηση του ζητήματος.

Η παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ” συμπαρίσταται στους κατοίκους και θα βρεθεί δίπλα τους προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση της κεραίας μέχρι να τελεσιδικήσουν όλες οι νομικές ενέργειες.