ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

MΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε

Σε 52 εκ.€ ανερχόταν στις 12-2-2015 το σύνολο των υποχρεώσεων της ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε (Εταιρία Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου) σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Με βάση την ίδια απόφαση η εταιρία λύθηκε και μπήκε σε εκκαθάριση.

Η απόφαση αυτή αποκρύφτηκε από τη διοίκηση Πατούλη και ήλθε σε γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού πέρασαν πάνω από δύο χρόνια.

Αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο πως αντιλαμβάνεται τη διαφάνεια η διοίκηση και ερμηνεύεται η εμμονή της να αρνείται την παρουσία εκπροσώπων της μειοψηφίας στο Δ.Σ της εταιρίας την οποία έχουμε προτείνει εδώ και 8 χρόνια.

Αυτό που επιβάλλεται να διερευνηθεί είναι πως τα 47 εκ.€ υποχρεώσεων που είχε η ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε όταν ανέλαβε η διοίκηση Πατούλη στις αρχές του 2007 έφτασαν σήμερα να είναι 52εκ.€, παρόλο που στην οκταετία 2007-2014 οι εισπράξεις της ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε από την πώληση και την εκμετάλλευση των περιουσιακών της στοιχείων ανήλθαν σε 22 εκ.€.

Όπως έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν η ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε χρησιμοποιείτο σαν όχημα από τη διοίκηση Πατούλη για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων και σκοπών άσχετων με τους σκοπούς της εταιρίας, σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.

Άξιο επίσης διερεύνησης είναι γιατί οι υποχρεώσεις των 52 εκ.€ δεν περιελήφθησαν στις προβλέψεις του Ισολογισμού του Δήμου του 2015, που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2016, παρόλο που στη διοίκηση του Δήμου ήταν γνωστές ήδη από το Φεβρουάριο του 2015.

Η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ κρίνει ότι η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Είναι απαραίτητο να διερευνηθεί και από τα αρμόδια κρατικά όργανα ελέγχου, πέραν των ορκωτών λογιστών, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση των Μαρουσιωτών που τελικά είναι αυτοί που θα πληρώσουν τα «σπασμένα».


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.