ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Τι είναι, άραγε, η πόλη παρά οι κάτοικοί της;” Το ρητορικό ερώτημα που θέτει ο Σαίξπηρ στην γ’ πράξη του Κοριολανού, αποτελεί σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το πρόταγμα της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.
Ο άνθρωπος δεν αποτελεί μονάδα. Είναι ενταγμένος σαν οργανικό κομμάτι, σε συλλογικότητες, ομάδες, κράτη κλπ. Μια πραγματικότητα που χάρις στην αποδυνάμωση και απαξίωση κάθε έννοιας συλλογικότητας που θα μπορούσε να αντισταθεί, η κυρίαρχη αντίληψη κατόρθωσε να αντιστρέψει. Χρησιμοποιώντας διάφορες, εκ του πονηρού γενικεύσεις, περί δήθεν, κοινού καλού, συμφέροντος της χώρας, δυνατοτήτων ευκαιριών για τους έξυπνους, τους ικανούς κλπ. Αγνοώντας, σκόπιμα βέβαια, τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους. Αυτό δηλαδή που συμπύκνωσε με μια φράση η Θάτσερ: «…δεν ξέρω καμιά κοινωνία, ξέρω μόνο άτομα»!
Η απάντηση στο ερώτημα του Σαίξπηρ ήταν για μας, από το 2006, απερίφραστα: Ναι «Η πόλις είναι οι κάτοικοί της». Και αυτό σημαίνει πως η πόλη πρέπει πρώτα απ’ όλα να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων, που κατοικούν σ’ αυτήν και ταυτόχρονα να τους παρέχει ποιότητα ζωής.

Η υγεία, η παιδεία, η παροχή συντάξεων, η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης, διαχείρισης απορριμμάτων, ηλεκτροδότησης, επικοινωνιών, κοινωνικής ή δημόσιας ασφάλειας και τέλος η διατήρηση της πολιτισμικής και εθνικής κληρονομιάς, είναι αδιαπραγμάτευτα δημόσια αγαθά και δεν είναι δυνατόν να αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας.
Η Δημοτική μας Παράταξη, με επικεφαλής το ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΓΙΑΚΗ έχει σαν όραμα να εφαρμόσει μια άλλη, πραγματικά αυτοδιοικητική πολιτική, μια πολιτική που:
• Βάζει στο επίκεντρο της τον πολίτη,
• Παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, καλύπτοντας του τις κοινωνικές ανάγκες στην περίοδο της κρίσης,
• Υπερασπίζεται τον δημόσιο χώρο, τη διατήρηση όλων των ελεύθερων χώρων, την προστασία του περιβάλλοντος και
• Εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων.
Υπάρχει το όραμα, υπάρχει το πρόγραμμα και υπάρχουν τα στελέχη που θα το υλοποιήσουν.
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1954 και κατοικώ στο Μαρούσι από το 1989. Είμαι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ελεύθερος επαγγελματίας σε ιδιωτικά έργα μέχρι το 1981. Από το 1982 εργάζομαι στην ΕΥΔΑΠ (Μελέτες, Επεξεργασία Νερού, Δ/νση Προγραμματισμού και Σχεδιασμού και μέχρι πρόσφατα Διευθυντής Υδροληψίας.) Διετέλεσα μέλος Δ.Σ. στο Σύλλογο Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ. Ασχολούμαι με τα προβλήματα της πόλης μας, από το 2000, αρχικά σαν μέλος του συλλόγου “Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου” και από το 2002 στη Δημοτική Κίνηση “ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ”, με την οποία ήμουν υποψήφιος στις εκλογές του 2002 του 2006 και του 2010.