Νίκος Μαλαβάζος

ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΟΛ. – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
τ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ (ΜΕΓΑΡΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ)

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μένω μόνιμα στο Μαρούσι από το 1993, στην περιοχή «Νέο Τέρμα». Είμαι παντρεμένος με την αρχαιολόγο Σωτηρία Στουγγιώτη και έχω ένα γιό 17 ετών, μαθητή της Β΄ Λυκείου. Έχω αποφοιτήσει από το Λύκειο «Αναβρύτων» και στη συνέχεια από το ΕΜΠ (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών) και έχω μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Ν. Υόρκης, με εξειδίκευση στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών. Μιλάω και γράφω άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Από τη θέση μου στον ΟΤΕ (Από το 1986 έως το 2006 Δ/ντής Ερευνητικών & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης) και τη συνεχή επαφή μου με τα διάφορα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέκτησα την κατάλληλη εμπειρία για τη διαπραγμάτευση και διεκδίκηση κονδυλίων (ΕΣΠΑ, κλπ.), που θα δώσουν την απαραίτητη, στην σημερινή ζοφερή συγκυρία, οικονομική ανάσα στο Δήμο μας και μάλιστα στην περίπτωση ανάληψης της διοίκησης από μια προοδευτική παράταξη σαν τη δική μας, με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαγιάκη, συμφοιτητή μου στο ΕΜΠ, με τον οποίο με συνδέουν η αλληλοεκτίμηση και η συμπόρευση σε κοινούς αγώνες από παλιά.

Μια μελλοντική διοίκηση Μαγιάκη στο δήμο μας (έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους στην Αττική) είναι σίγουρο ότι θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της την ουσιαστικότητα και την αποτελεσματικότητα, αγαθά σε πλήρη έλλειψη και σύγχυση στις σημερινές συνθήκες «βιτρίνας» που ζούμε καθημερινά. Θα διεκδικήσει με περισσότερη αποφασιστικότητα και πείσμα, αλλά πάνω απ’ όλα, όπως έχει επανειλημμένα αποδείξει, με απόλυτη διαφάνεια και συνεχή λογοδοσία στους δημότες-πολίτες του Δήμου μας, ότι ακριβώς δικαιούται από την ελληνική πολιτεία, αλλά και την Ε.Ε., με θάρρος και, επιτέλους, θα σταθεί και θα φερθεί σαν ισότιμο μέλος και όχι σαν επαίτης !!

Παράλληλα, με δικό μας παράδειγμα και προτροπή, σταθερός στόχος μας πρέπει να είναι η μετατροπή των σημερινών απογοητευμένων και παραιτημένων συμπολιτών μας σε ενεργούς και διεκδικητικούς πολίτες, όπως αξίζει και ταιριάζει στην πολύ παλιά παράδοση, οικονομική και πολιτική, του τόπου μας.

Η παρακίνηση των πολιτών σε δράση και συμμετοχή στα κοινά είναι μέσα στη φύση μιας προοδευτικής διοίκησης, σε «πείσμα και κόντρα στους καιρούς» και αποβαίνει τελικά πάντα σε άμεσο, μεγάλο και πολλαπλό όφελος για τους ίδιους τους πολίτες. Είναι το «κλειδί» που ξεκλειδώνει τις φοβίες και δίνει στον πολίτη τη θέση που δικαιούται, σαν δημιουργός της «μοίρας» του. Είναι αυτό που φοβούνται και τρέμουν όλες οι αυταρχικές ηγεσίες. Είναι η στιγμή που φανερώνεται πόσο γυμνός και λίγος είναι ο μέχρι χτες «πανίσχυρος» βασιλιάς !!


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.