Kalomenidis 2014_photo_3

Γεννήθηκα το 1967 στην Καβάλα και το 1991 πήρα πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 1993 μένω στην Αθήνα όπου υπηρέτησα σε μία σειρά από δημόσια νοσοκομεία ως ειδικευόμενος γιατρός, ως πνευμονολόγος επιμελητής του ΕΣΥ και από το 2006, ως Λέκτορας και στη συνέχεια ως Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή. Το 2006 εγκαταστάθηκα με την οικογένειά μου στο Μαρούσι.

Η σημαντικότερη προτεραιότητά μου στον δήμο είναι η αναδιοργάνωση και επαναστόχευση των κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να επιχειρήσουν σοβαρά να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση. Για να γίνει αυτό, εκτιμώ ότι θα πρέπει: α) οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου να μην περιορίζονται στην παθητική υποδοχή πολιτών όπως κάνουν σήμερα, αλλά να περάσουν στην ενεργητική ανίχνευση των αναγκών στην κοινότητα και να εκπονούν συγκεκριμένα σχέδια δράσεων που θα έχουν ουσιαστικούς, απτούς και αποτιμήσιμους στόχους. β) Οι υπηρεσίες του δήμου να συνεργάζονται με επιστημονικούς φορείς (πχ πανεπιστήμιο), με τις συλλογικότητες της πόλης (σύλλογοι γονέων και πολιτών, δομές αλληλεγγύης, επαγγελματικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικές ενώσεις) και ανεξάρτητους εθελοντές. Με όλους αυτούς θα επιδιώξουμε να βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία για να μοιραζόμαστε πληροφόρηση, προβληματισμούς και δράσεις. Πέραν αυτής της συνεργασίας και πέρα από τις δικές του δράσεις, ο δήμος να υποστηρίζει δράσεις αλληλεγγύης που να αναλαμβάνονται πρωτοβουλιακά από πολίτες και συλλογικότητες. γ) Οι υπηρεσίες να λειτουργούν με αποκλειστική επιδίωξη να είναι αποτελεσματικές στο έργο τους και όχι την προσωπική προβολή του δημάρχου. Να μη σπαταλώνται δημόσιοι πόροι και ανθρώπινη εργασία σε έργα βιτρίνας στα οποία έχουν εθιστεί οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου ούτε και σε προσχηματικές, άνευ πραγματικού αντικειμένου δράσεις όπως είναι τα ΚΕΠ Υγείας για τα οποία κομπάζει ο σημερινός δήμαρχος. Έτσι και μαζί με τη νέου τύπου διαχείριση των οικονομικών του δήμου, θα μπορέσουν να εξοικονομηθούν πόροι που θα αναζωογονήσουν τις κοινωνικές δράσεις του δήμου. 

Η δική μας δημοτική αρχή λοιπόν, θα συζητά διαρκώς με την κοινωνία, θα ενθαρρύνει και σε αντίθεση με τη σημερινή δημοτική αρχή θα επιβραβεύει αντί να καταστέλλει τις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης που δεν προέρχονται από αυτήν. Δεν θα αντιμετωπίζει το κοινωνικό έργο με την ναρκισσιστική, υπεροπτική και ιδιοτελή διάθεση των παραδοσιακών Μαυρογιαλούρων των οποίων η κύρια έγνοια είναι η συνδιαλλαγή και η διαπλοκή, η καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων με τους πολίτες στοχεύοντας τελικά και μόνο στην διατήρηση της καρέκλας. 

Θεωρώ δε, ότι το ήθος και η πολιτική αντίληψη και αξιοπρέπεια του υποψηφίου Δημάρχου Λευτέρη Μαγιάκη καθώς και των συνυποψηφίων μου Δημοτικών Συμβούλων εγγυώνται τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με τρόπο διαφανή, αποτελεσματικό, διακριτικό, χωρίς φανφάρες και επικοινωνιακά κόλπα.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.