ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Νοεμβρίου 2014, ο Λευτέρης Μαγιάκης, επικεφαλής της παράταξής μας, τοποθετήθηκε με αφορμή την επικείμενη απεργία της Πέμπτης 27/11 για τις μεθοδεύσεις υποβάθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης με βασικό μέσο την οικονομική της ασφυξία. Παραθέτουμε την τοποθέτησή του:

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 

Η υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης συνεχίζεται και το 2015. Με την κατάθεση του Προϋπολογισμού  του επόμενου έτους προβλέπονται περικοπές στις Δαπάνες και το Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Συρρικνωμένη κατά 163,5 εκ. ευρώ θα είναι για το 2015 η τακτική επιχορήγηση των Δήμων.

Οι έκτακτες επιχορηγήσεις θα περικοπούν και αυτές κατά 37,5 εκ. ευρώ από αυτές που είχαν προϋπολογιστεί για το 2014.

Παράλληλα, οι Δήμοι καλούνται το 2015 να συμβάλουν και αυτοί στη δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος ύψους 863 εκ. ευρώ που θα προέλθει από τις μειώσεις μισθών, τις συνταξιοδοτήσεις, τις απολύσεις προσωπικού και την παράδοση των κοινωνικών δομών και των υπηρεσιών καθαριότητας στα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Προς αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιούν τη μεθοδολογία της δήθεν αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού. Η αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση ανάλογη με τις ανάγκες, αξιοκρατία και διαφάνεια, συνοδευόμενη με ανάλογη τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου και τους συμπολίτες μας να πάρουν μέρος στη γενική απεργία της Πέμπτης 27-11-2014  για να μπει ένα τέρμα σε αυτό το μονόδρομο της μνημονιακής καταστροφής.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να δηλώσει τη συμπαράστασή της στον αγώνα  των εργαζόμενων και να ακυρώσει την ημέρα αυτή όλες τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου.