ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΗ

ΔΗΛΩΣΗ Λ. ΜΑΓΙΑΚΗ

Δημοτικού συμβούλου, Αντιπροέδρου Οικ. Επιτροπής

 

ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΗ

Μετά την απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ακυρώσει τη σύμβαση προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης και λιπαντικών μεταξύ του Δήμου και προμηθευτών, σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί και ΚΑΠΗ που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε στις 20-11-14 να προσφύγει στο προϊστάμενο του κλιμακίου τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όμως η τελική απόφαση, ακόμα και αν είναι θετική, δεν πρόκειται να εκδοθεί πριν περάσουν δυο μήνες.

Η εξέλιξη  αυτή είναι το θλιβερό αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών στην αυτοδιοίκηση που αποψίλωσαν τους Δήμους από έμπειρο προσωπικό, απαγορεύουν τις προσλήψεις και στερούν στοιχειώδεις πόρους.

Η διοίκηση Πατούλη φέρει και αυτή τις δικές της ευθύνες, όχι μόνο γιατί στην ουσία καλύπτει τις πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και γιατί δεν έχει λάβει τα κατάλληλα διοικητικά μέτρα με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών του δήμου, που φτάνει κοντά στο 1εκ. ευρώ, να «σέρνεται» στην κυριολεξία εδώ και ένα χρόνο.

Καλούμε τη διοίκηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις για την υγεία των παιδιών και των συμπολιτών μας μέσα στο χειμώνα.

 

Μαρούσι, 21 Νοεμβρίου 2014.