Γράφει η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Σταυρούλα Πουλοπούλου-Ντουκάκη

voula poulopoulou

Δημοτικά  έργα και λοιπά… κυκλοφοριακά

Προεκλογικά αποφάσισαν να επέμβουν και να κάνουν έργα στο Σωρό. Διαπλάτυνση της οδού Σωρού λοιπόν από Κηφισίας μέχρι την Αμαρουσίου Χαλανδρίου.
Άραγε, μαζί με την διάνοιξη θα φτιάξουν και κανένα υπόνομο να μην  πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή;
Αργότερα… ίσως συνεχιστούν τα έργα αν μείνει τίποτε και δεν σπαταληθούν όλα όπως συμβαίνει κατά κανόνα .
Πόσο μπορεί να ελπίζει κανείς, ότι θα βαδίζει σε έναν ασφαλή δρόμο και δεν θα κινδυνεύει, είτε από πνιγμό στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου, είτε από τροχαίο στην Σωρού και  στην Αλεξανδρίδου, στην Δελφών κλπ.
Όμως, γιατί  τόσο καιρό δεν έχει κατασκευαστεί ένα πεζοδρόμιο στην Σωρού, γιατί στην Αλεξανδρίδου το συρματόπλεγμα κλείνει τον δρόμο και γιατί σ’ αυτόν ειδικά τον πεζόδρομο πρέπει να διέρχονται τα εισερχόμενα στην περιοχή τροχοφόρα;
Γιατί στο ρέμα Σαπφούς δεν έχει γίνει το ελάχιστο, έστω να κατασκευαστεί  η πεζογέφυρα και να καθαριστεί ο τόπος, καθώς και το κτίσμα που υπάρχει στο παρακείμενο οικόπεδο που ανήκει στον ΟΣΚ, ώστε να μην αποτελεί τόπο συνάθροισης παραβατικότητας;
Η επιλογή των  έργων, που έγιναν στην περιοχή κυρίως  με  την  λογική  της εξυπηρέτησης της πελατείας του κου Δημάρχου, είχε σαν αποτέλεσμα  την   πλακόστρωση, μπροστά από το κάθε σπίτι, επιλέγοντας το κάθε κομμάτι του δρόμου και  αφήνοντας  τους άλλους  στην απέξω, έτσι ώστε να μην υπάρχει  λειτουργικότητα των έργων, μέσα στον ιστό της γειτονιάς.
Βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς, τι κακίες είναι αυτές, δεν μπορούσαν να γίνουν όλα και κάποια θα γίνουν αργότερα…
Επειδή μεγαλώσαμε πια και τα παραμύθια είναι για τα παιδιά, ας μας εξηγήσει κάποιος αρμόδιος από τον Δήμο γιατί στην Υμηττού  κατασκευάστηκε το πεζοδρόμιο με σκοπό να  εμποδίζει την είσοδο  στην στροφή  από τον παράδρομο της Αττικής οδού.
Γιατί μέχρι σήμερα το κυκλοφοριακό δεν λύθηκε, αλλά εδώ και δύο χρόνια,  ενώ κάποιες από τις προτάσεις των κατοίκων έγιναν δεκτές από τους αρμοδίους, δεν υλοποιήθηκε τίποτα και εξακολουθούν να μας ταλαιπωρούν τα ίδια προβλήματα.
Τόσες συζητήσεις τόσος θόρυβος, για  να γίνουν έστω κάποιες βελτιώσεις στο κυκλοφοριακό και όλα παραμένουν ως έχουν ή μήπως μας το φυλάνε για προεκλογική παροχή.
Πού πήγαν οι προτάσεις των κατοίκων που αμεσότατα θα  επιλύoνταν!!!!! ενώ έχουν τεθεί  από το καλοκαίρι του 2012;
Όπως: 1.Πεζοδρόμηση της οδού Αλεξανδρίδου και φορά ανόδου από τον παράδρομο της Αττικής οδού προς οδό Σωρού.
2.Αλλαγή φοράς της οδού Ζεκάκου με είσοδο από την οδό Δελφών και έξοδο στην οδό Σωρού.
3.Μονοδρόμηση της οδού Αρχιμήδους με είσοδο από την  Δελφών και έξοδο στην Σωρού.
4.Διάνοιξη της οδού Υμηττού στην είσοδό της από τον παράδρομο της Αττικής οδού, έτσι ώστε να γίνει χρηστική και να μην είναι μονόδρομος μόνο στα σχέδια. Σημειωτέον ότι έχει κατασκευαστεί το πεζοδρόμιο με τέτοιο τρόπο ώστε να εμποδίζει την είσοδο στον μονόδρομο.
5. Μονοδρόμηση της οδού Δελφών με είσοδο από Τσικλητήρα και έξοδο στην Ζεκάκου και Αρχιμήδους.
Στην πρόταση για να παραμείνει η οδός Τσικλητήρα διπλής κατεύθυνσης λόγω του μεγέθους της, οι Δημοτικοί σύμβουλοι, πλην του κου Κούκουζα που επέμεινε στην εξεύρεση λειτουργικής λύσης για την περιοχή, ήταν κάθετα αντίθετοι χωρίς να γίνει κατανοητός ο λόγος.
Ειπώθηκε από τον κο Ματσούκη, ειδικό για την μελέτη του κυκλοφοριακού, ότι μελλοντικά η Τσικλητήρα θα δεχτεί μεγάλη κίνηση, όταν γίνουν διανοίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Βέβαια θεμιτό είναι να μην υπάρχουν δρόμοι διπλής κατεύθυνσης σε  περιοχές αμιγούς κατοικίας, αρκεί αυτό να μην λειτουργεί σε βάρος των υπόλοιπων οδών που δεν διαθέτουν, όπως συμβαίνει στην περίπτωσή μας,  την υποδομή για να δεχθούν την ένταση της κυκλοφορίας που δέχεται η περιοχή, ειδικά τις ώρες που λειτουργούν οι παρακείμενες σχολικές μονάδες και οι  αθλητικοί χώροι.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί η υπόσχεση του Κου Ζήκου, ότι θα τοποθετηθεί σήμανση πεζοδρόμου, με απαγορευτικό στο τμήμα της οδού Αλεξανδρίδου από Δελφών προς την Σωρού. Ήδη έχει περάσει τουλάχιστον 1 χρόνος και αναμένομεν…
Δεν ξέρω μήπως το διαχειριστεί και αυτό ως προεκλογική υπόσχεση.
Αλλά τι χαρά, επιτέλους ήρθαν εκλογές και θα περιμένουμε οι καλοί μας
δημοτικοί άρχοντες να φροντίσουν ότι δεν  έκαναν όλο αυτόν τον καιρό.
Τελικά ήρθε η ώρα να τους στείλουμε σπιτάκι τους, ήρθε η ώρα να  φροντίσουμε  για την πόλη μας:
Γιατί δεν επιτρέπεται να κολυμπάμε με την πρώτη βροχή.
Γιατί τα παιδιά μας πρέπει να πηγαίνουν από το πεζοδρόμιο στο σχολείο.
Γιατί το σχολείο τους πρέπει να προστατεύεται με φύλαξη.
Γιατί πρέπει να έχουμε τα σχολεία ζεστά και φροντισμένα.
Γιατί ο παιδικός Σταθμός και το νηπιαγωγείο φτιάχτηκαν για όλα τα παιδιά της περιοχής  και όχι για αυτά που έχουν μέσον…
Γιατί οι κυκλοφοριακές μελέτες πρέπει να δίνουν λύσεις και να μην απορροφούν μόνο τα κονδύλια, όπως απορροφούν τα πνευμόνια μας τα καυσαέρια από το μποτιλιάρισμα της Σωρού και της Καψαλά.
Γιατί οι ελεύθεροι χώροι δεν είναι σκουπιδότοποι και δεν νοείται πολιτισμός η ανακομιδή των απορριμμάτων που συντελείται μέσα στην πόλη δίπλα στα σπίτια και τα σχολεία μας.
Γιατί τα ρέματα δεν πρέπει να είναι υπόνομοι, αλλά φυσικά δίκτυα αποχέτευσης όμβριων και οι παράπλευροι  χώροι, πάρκα επικοινωνίας και αναψυχής  των κατοίκων.
Επειδή εμείς δεν κάνουμε εκπτώσεις στους διαχειριστές της κατασπατάλησης του Δημόσιου πλούτου.
Επειδή το υστέρημα των δημοτών δεν είναι πόρος προς διαχείριση επιλεγμένων συμφερόντων, αλλά πόρος για την προστασία και την αξιοποίηση της ίδιας μας της ζωής μέσα στον ιστό της πόλης μας.
Επειδή οι Δημότες δεν διαχωρίζονται σύμφωνα με την ψήφο τους, ανήκουν όλοι τους στην ίδια πόλη, έχουν κοινή συνεισφορά, επηρεάζουν και επηρεάζονται το ίδιο από τα προβλήματα  που την ταλανίζουν.
Η ενεργοποίηση τους είναι πρώτιστο καθήκον για αυτούς και για όσους έχουν την ευθύνη της λειτουργίας των θεσμών μέσα στην πόλη.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.