Μαρούσι 8/12/15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέχρι το τέλος του 2016 που αποφάσισε η Κυβέρνηση, χαλάει τη σούπα στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη που  επιδιώκει την απαξίωση των υπηρεσιών των Δήμων από προσωπικό, ώστε να μπορεί να τις αναθέτει σε εργολάβους – ιδιώτες.

Σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουπλή γίνεται έκδηλη η αγωνία του κ. Πατούλη για την συνέχεια της υλοποίησης των σχεδιασμών της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των Δήμων ισχυριζόμενος ότι:

«Η ρύθμιση αυτή, για την οποία επιχαίρει ο αρμόδιος Υπουργός, παραβιάζει ευθέως την διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας και δεν συναρτά την ανανέωση των συμβάσεων ούτε με τις σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών, ούτε με την ύπαρξη ή μη των απαραίτητων πιστώσεων σε κάθε Δήμο.»

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο όταν οι εργαζόμενοι του δήμου και η ΠΟΕ ΟΤΑ παρενέβησαν αγωνιστικά για να μην διενεργηθούν οι διαγωνισμοί για την εργολαβία του οδοκαθαρισμού της πόλης και της φύλαξης των εγκαταστάσεων του Δήμου (φωτο), ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, να παρέμβει στην Κυβέρνηση μαζί με την ΠΟΕ ΟΤΑ προκειμένου να επιτραπούν οι προσλήψεις εργαζομένων στην καθαριότητα με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Σήμερα που δόθηκε έστω και αυτή η ενδιάμεση λύση επιχειρηματολογεί σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Είναι προφανές ότι στο μεταξύ άλλα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο στην Ελληνογερμανική Συνέλευση στην οποία συμμετείχε ο ίδιος μαζί με άλλους 100 Δημάρχους πριν μερικές εβδομάδες.

Η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού είναι πάγιο αίτημα της παράταξης όπως επίσης και η διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να ακυρώσει άμεσα τους διαγωνισμούς για την εκχώρηση  του οδοκαθαρισμού της πόλης και της φύλαξης των εγκαταστάσεων του Δήμου σε ιδιώτες. Να μην προχωρήσει επίσης στη διενέργεια διαγωνισμού για την εκχώρηση για 12 χρόνια του ηλεκτροφωτισμού της πόλης σε ιδιωτική εταιρία υποθηκεύοντας τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην συναινέσουν σε αυτές τις πολιτικές που είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα τους επιβαρύνουν οικονομικά μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών τελών.

 

Για το γραφείο τύπου

Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι

 

Ζέτα Πολίτη

699 3438665

[email protected]


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.