Συνάντηση με Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών

Την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014, αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», αποτελούμενη από τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Λ. Μαγιάκη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Μ. Γιούργο και Σ. Σαμιακό, επισκέφτηκε τον πρόεδρο Ν. Βαλλάτο και τον γενικό γραμματέα Α. Δάνο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) στα γραφεία της επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Τα γραφεία βρίσκονται στον ίδιο χώρο με την Έκθεση Κεραμικής Τέχνης που λειτουργεί εκεί από το 1970, χώρο όπου σήμερα εκθέτουν πάνω από 100 εργαστήρια αγγειοπλαστικής. Σημαντική είναι και η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής που διοργανώνεται με επιτυχία κάθε χρόνο.

Στη συνάντηση εκτέθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα της Ένωσης. Όλο το οικόπεδο που περιλαμβάνει τον εκθεσιακό χώρο, καθώς επίσης και το πρώην κέντρο ΤΟΛ που χρησιμοποιείται για Πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, με άμεσο κίνδυνο να πωληθεί και να χαθεί οριστικά ένας χώρος πολιτισμού και δημιουργίας για το Μαρούσι και όχι μόνο. Επιπρόσθετα, ο κλάδος των κεραμιστών δέχτηκε πλήγμα από το κλείσιμο του εργοστασίου αργιλόμαζας  το  2012.

Ο Συνδυασμός μας τόνισε από την πλευρά του ότι θεωρεί πολύ σημαντική για την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, αλλά και της χώρας, την παρουσία της ΠΕΚΑ και ότι μαζί της θα αγωνιστεί για να μην περάσει στα χέρια αλλότριων ιδιωτικών συμφερόντων το παραδοσιακό κτίριο που στεγάζει τις δραστηριότητές της.

Υπογραμμίσαμε, επίσης, ότι στο εκλογικό πρόγραμμα του Συνδυασμού, η κεραμική τέχνη αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την πολιτιστική και αναπτυξιακή προοπτική της πόλης μας. Θέλουμε το Μαρούσι να είναι κέντρο πολιτισμού, μια πόλη πρότυπο, όπου η καλλιτεχνική της παράδοση θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται συστηματικά, με σεβασμό και εκτίμηση στους δημιουργούς.