Συνάντηση της Ενότητας με τον Γ. Τσιρώνη για το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας

20160203_151422[1] (1)

Συνάντηση της παράταξής μας με Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη

 

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη είχε την Τετάρτη 3-2-2016 αντιπροσωπεία της παράταξης μας, Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Λ. Μαγιάκη και τους δημοτικούς συμβούλους Αικ. Ψάλτη και Π. Κούκουζα. Στη συνάντηση, που έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, παρέστησαν επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Χαρά Καφαντάρη και η κα Σμαρώ Κιούση αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών.

Η παράταξη μας ανέπτυξε στον κο Υπουργό τις θέσεις της σχετικά με την εκδοθείσα  από την ΥΔΟΜ Αμαρουσίου άδεια δόμησης κτιρίου γραφείων επιφάνειας περίπου 5000 τ.μ. στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανακληθεί.

Τόνισε ότι η υπουργική απόφαση Ταγαρά της 23-1-2015 με την οποία δόθηκαν χρήσεις γης στο εν λόγω οικόπεδο είναι σε αντίθεση με τον νόμο 2445/96 που καθόρισε τις χρήσεις γης στο ΧΕΥ και συνεπώς πρέπει να καταργηθεί.

Επί πλέον ισχυρίστηκε ότι η γνωμοδότηση του ΚΕΣΑ βάσει της οποίας εγκρίνεται η αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 20% είναι αναιτιολόγητη αφού όχι μόνο δεν βελτιώνει το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής αλλά αντίθετα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο από ότι είναι σήμερα.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει την υπόθεση και ταυτόχρονα να απαντήσει στο από 18-1-2016 έγγραφό μας προς την ΥΔΟΜ Αμαρουσίου το οποίο και του κοινοποιήθηκε την ίδια ημέρα.

Τέλος για το θέμα των χρήσεων γης και  στα υπόλοιπα δύο ΧΕΥ του Αμαρουσίου αλλά και στις υπόλοιπες δημόσιες εκτάσεις και κτίρια της πόλης, που έχουν διαβιβαστεί προς πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ, εξέφρασε τη θέση ότι θα πρέπει να εξεταστεί προηγουμένως η φέρουσα ικανότητα των συγκεκριμένων περιοχών καθώς και οι πολεοδομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της περαιτέρω δόμησης στους ανωτέρω χώρους, ενώ θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και η πολιτική βούληση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για τις χρήσεις των χώρων αυτών.

 

 

Για το γραφείο τύπου

Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι

 

Ζέτα Πολίτη

699 3438665

[email protected]