Τα θέματα της αξιολόγησης των υπαλλήλων, του ελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών αλλά κι εκείνου του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην εισήγησή της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, επεσήμανε ότι «η θέση μου ήταν και είναι κρυστάλλινη: μηδενική ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων»«Η Περιφέρεια είναι ο εγγυητής της τήρησης της νομιμότητας και των κυρώσεων που προβλέπονται. Όσοι αναζητούν προστάτες κατόχων πλαστών πτυχίων ας τους αναζητήσουν στους κόλπους εκείνων που ξεχαρβάλωσαν επί 40 χρόνια το δημόσιο, που τότε χρησίμευε ως δεξαμενή ψηφοφόρων και τώρα ως δεξαμενή απολύσεων».

Η κ. Δούρου στο σημείο αυτό ενημέρωσε το Σώμα ότι «έχει ήδη υπογράψει κι έχουν ήδη πάρει το δρόμο των όποιων προβλεπόμενων κυρώσεων περιπτώσεις που εκκρεμούσαν από το Μάρτιο».

Σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης τόνισε «η ʽπεριβόητηʼ αξιολόγηση μόνο πραγματική αξιολόγηση δεν είναι. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το έχουν διαπιστώσει έγκριτα όργανα, όπως είναι η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Δεν μιλάμε λοιπόν για αξιολόγηση αλλά για απαξίωση και υποστελέχωση».

Και συνέχισε λέγοντας«αυτή η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου τομέα και, με τη σειρά της, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα της δράσης, η συντονισμένη κινητοποίηση για να ακυρώσουμε όλοι μαζί τις καταστροφικές αυτές πολιτικές».

Και ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι «από την πλευρά της η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη της προστασίας της αξιοπρεπούς εργασίας στην Αττική, αναλαμβάνει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας και γιʼ αυτό δίνει εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει, καθʼ οιονδήποτε τρόπο, σε ένα σύστημα ʽαξιολόγησηςʼ επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και των υπηρεσιών του σε βάρος της εξυπηρέτησης του πολίτη» και τέλος πρόσθεσε ότι «οι έλεγχοι για οποιεσδήποτε παρανομίες θα ενταθούν. Γιατί όπως είχαμε προειδοποιήσει και προεκλογικά ʽθα σας ταράξουμε στη νομιμότηταʼ».

Κλείνοντας τη συνεδρίαση του σημερινού περιφερειακού συμβουλίου, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αναφερόμενη σε παρεμβάσεις των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ», τόνισε σχετικά με το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων:

«Απλώς δεν πρόκειται για επανέλεγχο αλλά για επανακαθορισμό των κριτηρίων των συμβάσεων μέσα από την προσπάθεια ακύρωσης του ΠΔ 164/2004. Μιας νομοθεσίας, κατ’ εφαρμογή ευρωπαϊκής οδηγίας, που το κύρος της κρίθηκε θετικά και αμετάκλητα από τα τρία ανώτατα νομικά όργανα της χώρας. Από το Συμβούλιο της Επικρατείας, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε αμετάκλητα και με δύναμη δεδικασμένου και από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2006. Αυτή τη νομοθεσία θέλει να ακυρώσει ο “επανέλεγχος” της σημερινής κυβέρνησης, εκθέτοντας τη χώρα στο ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς μπορεί να βρεθεί με αυτή την αντισυνταγματική παρέμβαση (αντίθεση στο άρθρο 4 του Συντάγματος) και εκτός του πλαισίου της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση α λα καρτ ευρωπαϊκή.

Αυτή είναι λοιπόν η δήθεν “νομιμότητα” στην οποία καλεί το υπουργείο. Μια κατ’ όνομα νομιμότητα που αντιβαίνει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων και του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου».

Ο σύνδεσμος στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται εδώ


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.