Λευτέρης Μαγιάκης, Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου

Λευτέρης Μαγιάκης, Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου

 

Γεννήθηκα στην Πάτρα. Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά. Διπλωματούχος της Σχολής Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π. και του Πανεπιστημίου Newcastle(Μ.Sc.).

 

Απέκτησα εκτεταμένη εμπειρία διοίκησης εργαζόμενος ως τεχνικό και διευθυντικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα, σε βιομηχανίες και τεχνικές κατασκευαστικές εταιρίες.

 

Συμμετείχα ενεργά, υπηρετώντας με συνέπεια και συνέχεια τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα από διάφορες θέσεις: στο Φοιτητικό Αντιδικτατορικό Κίνημα – Πολυτεχνείο, μέλος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων και του Σωματείου Τεχνικών Επιστημόνων Βιομηχανίας. Μέλος Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε., εκλεγμένος αντιπρόσωπος σε συνέδρια Ε.Κ.Α. και Γ.Σ.Ε.Ε. Επίσης δραστηριοποιήθηκα στο αναπηρικό κίνημα: ίδρυμα «Θεοτόκος», Ομοσπονδία Γονέων Ατόμων με Αναπηρία «ΠΟΣΓΚΑμεΑ» και στο Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ το «Εργαστήρι».

 

Εγκαταστάθηκα στο Μαρούσι το 1991 και δραστηριοποιήθηκα για τα δημοτικά θέματα αρχικά ως μέλος του συλλόγου «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου».

 

Συμμετείχα ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» στις Δημοτικές εκλογές του 2002 και ως υποψήφιος Δήμαρχος με τον ίδιο Συνδυασμό στις εκλογές του 2006 και του 2010, όπου και εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου. Είμαι επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» από το 2005.

 

Στην παρούσα θητεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, η παράταξή μας αναδείχτηκε στην κύρια αντιπολιτευτική δύναμη έναντι της απερχόμενης δημοτικής αρχής, με δράση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Συμμετείχαμε σε όλους τους αντιμνημονιακούς, κοινωνικούς αγώνες κατά της υποβάθμισης των Δήμων και για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας.

 

Για τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 ανακηρύχτηκα, ύστερα από  εσωτερικές εκλογές, υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.